AKTUELNO

Goran Kovačević Goranac, koji je preživeo likvidaciju u Novom Sadu prošlog četvrtka i ranije je navodno bio meta atentatora, ali je tada, greškom, umesto njega upucan njegov šurak Niko Uskoković!

Da podsetimo, u četvrtak su u naselju Detelinara, napadači pucali na Goranca koji se u tom momentu nalazio sa svojim telohraniteljem Urošem Stefanovićem, inače MMA borcem. Mladić je krenuo ka atentatorima koji su bili u "pežou" i telom zaštitio Kovačevića, koji je samo lakše ranjen.

- Pre četiri i po godine, u sačekuši kod osnovne škole ranjen je Niko Uskoković, Kovačevićev šurak, a istražitelji su i tada verovali da je prava meta bio Goranac, obzirom da se Uskoković nalazio u njegovom džipu - priča izvor Kurira.

Kako smo pisali u januaru 2017. godine, Uskoković je kolima izlazio iz prolaza između zgrada u Ulici Dušana Vasiljeva kada je usledila rafalna paljba na automobil i to ka mestu suvozača.

- Ispaljeno je dvadesetak hitaca i oni su pogodili Uskokovića, koji je sedeo na mestu vozača. Ranjeni je, umesto da skrene levo ili desno, nastavio pravo, sve dok se nije zakucao u betonski zid. Udarac je toliko bio jak da je deo betona pao na haubu džipa - rekao je izvor i nastavio:

- Verovatno su mislili da je Goranac u automobilu pošto je on često u društvu Uskokovića. U kolima je, međutim, na zadnjem sedištu bio Nikov sin. Interesantno je da se Gorancu sudi za otmicu Gorana Cvijetića za koga je njegova ekipa sumnjala da je povezan sa ubistvom Teodore Kaćanski, devojke takođe optuženog Nenada Stevića koja je stradala na isti način.

- Veruje se da je Teodora ubijena greškom, jer je ubica bio ubeđen da puca u Stevića - dodao je izvor.