AKTUELNO

Radmila Matić (41), iz Beča, žena koja je tvrdila da se mesec dana posle ubistva pevačice Jelene Marjanović dopisivala sa njenim suprugom Zoranom, preminula je prošlog petka, a u subotu će biti sahranjena na lokalnom groblju kod Koceljeve.

Inače, Matićeva je prvi put 2016. dospela u centar javnosti, kada je obelodanjeno njeno eksplicitno dopisivanje sa Zoranom Marjanovićem, inače suprugom ubijene pevačice Jelene Marjanović.

Živim u Beču, radim negu starih, a u Austriji sam 11 godina. Putem medija sam saznala za to ubistvo, videla sam u novinama. Jelenu i Zorana nisam poznavala, tad sam prvi put čula za oboje, rekla je Matićeva i navela da je prva stupila u kontakt sa Zoranom. Na pitanje da li je Zoran ubio suprugu, odgovorila je: - Mislim da Zoran nije, ali mislim da zna ko je - izjavila je pre 5 godina Matićeva u jednoj emisiji na TV Pinku i dodala da sumnja da je u ubistvo umešana sekta.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Jelenu ubila sekta?

Ona je u intervjuu jednom beogradskom magazinu otkrila od kojih detalja joj se ledila krv u žilama:

- Mislim da je Jelena žrtva sekte. Čini mi se da je Jelena priložena kao žrtva. Verujem da je Zoran pripadnik sekte, jer je neprestano pričao o Hristovim vitezovima i da on ima ključ spasenja - izjavila je Matićeva jednom prilikom.

Nakon godinu dana od kako je pratila i provocirala Zorana Marjanovića, Rada Matić ponovo je dala intervju u kojem je navela da veruje da je porodica Marjanović počinila ritualni zločin po nalogu sekte.

- Sigurna sam sto odsto da se drogirao. On je dan i noć bio nadrogiran, a sem droga stalno je koristio tablete za smrenje. Oni su svi porodično na tabletama, ali ne zbog tuge i stresa već da se nekom nešto ne omakne i da što smirenije pričaju kako se ne bi odali - ispričala je ona tada i dodala da je Zoran ipak jedne noći rekao nešto veoma čudno:

Rekao mi je da je dobro što je Jelena ubijena i što je tako ispalo jer bi inače videla neko veće zlo, a sada je sluškinja tvorca - ispričala je ranije Rada Matić.

Pružala podršku Zoranu

Inače, ona je bila jedan od članova Fejsbuk grupe "Podrška Zoranu Marjanoviću", koja je nastala već u prvim danima istrage ubistva pevačice, u trenutku kad se već uveliko u medijima spekulisalo da je Zoran ubica. Njih dvoje su komunicirali najpre putem te grupe, da bi potom dopisivanje nastavili preko Vajbera. Poruke lascivne sadržine - koji nikako nisu priličile čoveku kome je supruga brutalno ubijena, a koji je istovremeno u javnosti pokušavao da ostavi utisak ucveljenog udovca - dospele su u javnost.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović, Privatna arhiva

Nakon, ove afere u javnosti oko poruka sa Zoranom Marjanovićem, Matićeva je 2018. godine otvoreno podržala Amela Sejfovića, osuđenog na 14 i po godina za pljačku banke na Ilidži iz koje je u novembru 2015. godine odneseno 300.000 KM i ubistvo slučajnog prolaznika, bicikliste Kema Bašića. Naime, Rada je na svom Fejsbuk profilu krajem juna "šerovala" stranicu koja nosi naziv "Podrška i pravda za Amela Sejfovića", ilustrovanu brojnim emotikonima srca.

Držala Jeleninu sliku u stanu

Na dan kada je pevačica rođena i kada je porodica postavljala spomenik 2016. godine, Matićeva je na Fejsbuku objavila svoju fotografiju sa slikom ubijene pevačice pored kandila.

#Rada Matić