AKTUELNO

Radmila Matić (41), iz Beča, žena koja se mesec dana posle ubistva pevačice Jelene Marjanović dopisivala sa njenim suprugom Zoranom, preminula je prošlog petka.

Ona će u subotu će biti sahranjena na lokalnom groblju kod Koceljeve.

Kako su preneli mediji, Matićeva je preminula od moždanog udara.

Prvi put je 2016. dospela u fokus javnosti, kada je obelodanjeno njeno eksplicitno dopisivanje sa Zoranom Marjanovićem, inače suprugom ubijene pevačice Jelene Marjanović.

- Živim u Beču, radim negu starih, a u Austriji sam 11 godina. Putem medija sam saznala za to ubistvo, videla sam u novinama. Jelenu i Zorana nisam poznavala, tad sam prvi put čula za oboje, rekla je Matićeva i navela da je prva stupila u kontakt sa Zoranom. Na pitanje da li je Zoran ubio suprugu, odgovorila je: - Mislim da Zoran nije, ali mislim da zna ko je - izjavila je pre 5 godina Matićeva u jednoj emisiji na TV Pinku i dodala da sumnja da je u ubistvo umešana sekta.

Govorila je i o porukama koje razmenjivala sa Zoranom, a koje su prikazane u emisiji.

Ja sam s njim stupila u vezu, napisla sam mu preko fejsbuka vrlo ružnu poruku, u smisilu kako si mogao. On mi tada nije odogovrio, samo je pročitao. Posle nekoliko dana,kada je ubica pronađen obešen, pokajala sam se, i onda sam Zoranu napisala još jednu poruku. On mi je odgovorio posle par minuta, da mu je drago što još ima dobrih ljudi. Bilo mu je drago što se javio neko ko mu misli dobro.Posle mi je poslao sliku sa ćerkom Janom, pa sam znala da je to pravi profil. Čevrtog maja smo počeli komunikaciju, mesec dana posle ubistva. Sedmog maja smo je nastavili preko Vajbera, kaže Radmila.

Rada je rekla da nije znala da će nastaviti da se dopisuju i da nije imala nikakav plan.

- Policija nije imala nikakve veze s tim. Ispalo je sasvim slučajno. Nisam očekivala da će se to nastaviti. Njemu je bilo do pisanja, meni nije. Svakog dana sam razmišlalja da prekinem - rekla je tada Matićeva.

Očemu je još govorila pogledajte u snimku

#Radmila Matić

#Zoran Marjanović