AKTUELNO

Grčka policija uhapsila je Srbina starog 39 godina za kojim je bila raspisana međunarodna poternica i za kojim se tragalo pod napomenom da je "opasan, nasilan i verovatno naoružan". Kako prenosi portal newsbomb.gr, reč je o međunarodno poznatom kriminalcu koji je bio "duh" u Solunu, ali se njegov identitet ne navodi.

Zajedno sa misterioznim opasnim Srbinom, uhapšena je i njegova partnerka stara 29 godina, inače takođe naša državljanka.

"Policajci koji su ga zaustavili u utorak oko podneva i pitali ga za identitet. On je pokazao bugarski pasoš, pokušavajući da ih prevari. Međutim, nije uspeo. Policajci su odmah shvatila da su dokumenta falksifikovana, identifikovala ga i utvrdili da ispred sebe imaju ozloglašenog kriminalca za kojim postoji međunarodna poternica", navodi ovaj portal.

Uhapšeni Srbin, navodno se sumnjiči za trgovinu drogom tokom 2014., a navodno je ranije bio optuživan za ubistvo, pokušaj ubistva i druga krivična dela.

"Može se reći da je reč o profesionalcu, uspeo je da se skloni u Grčku, registruje automobil, iznajmi stan i da ima bankovne račune u grčkim bankama. Koristio je grčke telefonske brojeve, često menjao identitete i stanove, a lažna dokumenta nabavio je i za svoju partnerku, sa kojom je živeo", prenose oni.

Kako navode grčki mediji, u akciji hapšenja opasnog begunca, učestvovala je i naša policija, koja im je i dostavila informacije o odbeglom kriminalcu.

"Tokom pretresa kuće u okolini Soluna, u kojoj su živeli, pronađeni su mobilni telefoni, manja količina kanabisa ukupne težine 21,3 grama, lične karte za koje je utvrđeno da su prijavljene kao izgubljene, kao i 2.150 evra, i potvrda o registraciji u zemlji Evropske unije", navode oni.

U svom vlasništvu begunac je i imao i dva automobila. Ovaj 39- godišnjak priveden je Apelacionom tužilaštvu u Solunu, kako bi se pokrenuo postupak u vezi sa srpskim zahtevom za izručenje.