AKTUELNO

Srećna sam i mnogo radosna. Nekako sam sad spokojnija. I Mika je sigurno sad spokojan, kuća je kuća, ne može se porediti sa pritvorskom ćelijom.

Ovako prve utiske iznosi Biljana Mašić, supruga Miroslava Mike Aleksića, nekih pola sata nakon što je optuženi učitelj glume iz Centralnog zatvora prebačen u kućni pritvor.

Na pitanje kako joj suprug sad izgleda, posle osam meseci provedenih u pritvoru, Biljana odgovara da se on trudi da živi u sadašnjosti i da se ne okreće ka onom lošem što je prošlo.

Foto: Printscreen Kurir TV/Printscreen YouTube/StudioB

- Viđala sam ga u pritvoru, ali drugačije je kad ga vidite sa maskom i kroz staklo, a drugačije uživo. Mnogo je smršao, ali je živ, lucidan i razgovorljiv - priča Biljana.

Navodi da im je ispred zgrade bilo "opsadno stanje" pa se zbog toga čudno osećala.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

- Jedva je uspeo da izađe iz kola i uđe u zgradu. U kući smo ga dočekale njegova bratanica i ja. Nisam znala kad će doći i koliko traje sva ta procedura pa sam ga od popodne čekala. Sad se ljudi javljaju, zovu, troje je došlo da ga vidi. Kad je ušao na vrata odmah mu je dotrčao i naš pas - rekla je Biljana.

Nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić, optužen da je silovao i polno uznemiravao više svojih učenica, podsetimo, danas je iz Centralnog zatvora sproveden u kućni pritvor nakon odluke Apelacionog suda u Beogradu.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Aleksić je inače bio u pritvoru od hapšenja 16. januara, a pripremno ročište pred suđenje zakazano je za 1. oktobar. Ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se Aleksić kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

Učesnici postupka mogu da zatraže da sud isključi javnost zbog zaštite privatnosti.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja. Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile Iva Ilinčić i druge koleginice.