AKTUELNO

Reditelj Mika Aleksić, koji je optužen da je silovao i polno uznemiravao nekoliko polaznica škole glume čiji je vlasnik, Apelacioni sud u Beogradu juče je ukinuo pritvor i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu.

Aleksić je prekjuče do zgrade u kojoj živi doveden iz Centralnog zatvora privatnim automobilom oko 18.30 sati, ali se nakon kraćeg zadržavanja uputio u nepoznatom pravcu. Nakon nekoliko minuta automobil se vratio i Mika je sa kapuljačom preko glave ušao u zgradu.

Policija je pre toga zamolila okupljene pripadnike sedme sile da se pomere sa ulaza i da naprave odstojanje od pet metara kako bi Aleksić mogao da uđe u zgradu. Automobil u kome se nalazio Aleksić sve vreme kružio kako bi izbegli medije.

Okupljeni novinari su pozdravili Aleksića sa "dobar dan", a učitelj glume je odgovorio "dobar dan" i ušao u zgradu.

Mika Aleksić, podsetimo, uhapšen je 16. januara i od tada je bio u pritvoru. Prijavu protiv njega za seksualno zlostavljanje prva je policiji podnela glumica Milena Radulović, koja je saslušana i kao prvi svedok u istrazi pokrenutoj protiv njega. Kako je Kurir pisao, tokom višečasovnog saslušanja ona je detaljno govorila o svemu što je, kako tvrdi, preživela u školi, od učitelja u kog je imala poverenja.

Autor:

#Mika Aleksić