AKTUELNO

U Višem sudu u Beogradu danas u 11 sati bi trebalo da bude objavljena prvostepena presuda Neđeljku Đuroviću (31), optuženom za ubistvo studenta iz Čačka Miloša Mileusnića (24) koje se dogodilo 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u glavnom gradu.

Tužilaštvo je na pretodnom ročištu prilikom iznošenja završnih reči tražilo da se Đurović proglasi krivim za teško ubistvo i da se osudi na 40 godina zatvora, a ništa manje ne očekuje ni Milošev otac Goran Mileusnić.

Podsetimo, sumnja se da je posle noći provedene za računarom, na društvenim mrežama, Đurović uzeo kuhinjski nož i izašao na ulicu da ubije bilo koga.

- Dokazi izvedeni tokom glavnog pretresa čine nespornim da je Neđeljko Đurović izvršio krivično delo, ubio Miloša Mileusnića - rekao je zamenik tužioca Lazar Lazović i podsetio da to dokazuju biološki tragovi, snimci nadzornih kamera, ali i iskazi svedoka.

- Tužilac je zatražio maksimalnu kaznu koja je moguća po zakonu i zadovoljan sam. Miloša, nažalost, nijedna kazna neće da vrati, kolika god da bude. Ostaje gorak ukus u ustima posle reči koje je odbrana danas iznela i drskog ponašanja Neđeljka u sudu. Nemam snage ni da govorim. Nadam se da će sud da donese pravilnu odluku, suđenje već suviše dugo traje. Miloša nema pa nema, ali nadam se da će biti u zatvoru dok ja budem živ - rekao je posle suđenja Goran Mileusnić.

Autor: