AKTUELNO

I pola sata nakon što je Neđeljku Đuroviću izrečena presuda od 30 godina zatvora za ubistvo Miloša Mileusnića, porodica i prijatelji ubijenog ostali su ispred Palate pravde, snuždeni i u neverici da Đurović nije osuđen na 40 godina.

- Jako sam razočaran, i ja, i svi ovi ljudu koji su došli. Ta razlika od 10 godina je poklon njemu, njegovoj slobodi, ovo je način da se pokaže da i u sledećim takvim slučajevima može nešto tako da se uradi. Ne znam zašto postoji kazna od 40 godina kad se maltene nikad ne izriče. Sve ovo je jako dugo trajalo, bilo je potresno i teško. Privelo se kraju i mislili smo da će sigurno biti 40 - rekao je Filip za Telegraf.rs.

- Ovo je definitivno jedan od najmonstruoznijih zločina. Ako ovo ne zaslužuje kaznu od 40 godina, ne znam šta zaslužuje. Borili smo se da niko ne preživljava ono što preživljava Miloševa porodica. Ishod nije onakav kakav smo očekivali, ali znam da nas Miloš gleda odozgo i da je zadovoljan zbog ovog što smo učinili za njega - dodao je Filip.

Izricanje presude počelo je u 11 časova, a pred sudom su se okupili otac ubijenog Miloša, Goran Mileusnić, kao i prijatelji žrtve koji su došli u majicama sa natpisom "Samo da si nasmejan, takvog te pamtim". Ispred Višeg suda raširili su i transparent "Pravda za Miloša".

Autor: