AKTUELNO

Neđeljko Đurović, poznatiji kao "ubica s Tvitera" osuđen je danas na 30 godina robije zbog svirepog ubistva studenta Miloša Mileusnića u Ulici Dimitrija Tucovića. Iako su porodica i prijatelji ubijenog očekivali maksimalnu kaznu od 40 godina za zločinca, on je ipak dobio manje, a sudija Nataša Albijanić je tokom suđenja objasnila zašto je doneta takva odluka.

- Sud je doneo odluku da je optuženi Đurović kriv za delo teško ubistvo koje se dogodilo u stanju uračunljivosti, na podmukao način lišio života Miloša nožem dugačkim 19 centimetara. Naneo mu je tri ubodine, jednu probodinu i jednu posekotinu. Znao je da ono što radi ne treba da radi, odnosno, da je kažnjivo. Sud je odbacio prigovor odbrane da on nije kriv za ovo delo, ali nesumnjivo je utvrđeno da je on počinilac. Pronađen je nož i biološki tragovi na njegovoj i na Mileusnićevoj garderobi i kamere su ga snimile. Miloševa jakna, na kojoj su pronađeni DNK tragovi, je uzeta još u Urgentnom centru. Oštećeni je nasumično i planski izvršio ovo krivično delo iz čiste obesti - rekla je sudija Nataša Albijanić, a preneo Telegraf i dodala da je kazna toliko jer Neđeljko nije poznavao Mileusnića i ranije nije osuđivan.

Podsetimo, Neđeljko Đurović, poznatiji kao "ubica s Tvitera" osuđen je danas na 30 godina robije zbog svirepog ubistva studenta Miloša Mileusnića u Ulici Dimitrija Tucovića.

Ispred Višeg suda danas se okupio veliki broj prijatelja Miloša Mileusnića (24) koji su obukli majice sa njegovim likom i dirljivim porukama: "Samo da si nasmejan, takvog te pamtim" i "Život je lep, Partizan je večan", obzirom da je ubijeni bio navijač tog fudbalskog kluba.

Đurović je inače od početka suđenja negirao da je on osoba koja je nasmrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara.

On je međutim uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je bio u pritvoru.

Inače, u toku suđenja, branilac Neđeljka Đurovića, Jovan Srejović, je jednom prilikom tokom suđenja tvrdio da su dokazi podmetnuti, čak je pokuša da umeša Belivuka i njegovu ekipu u celu priču.

Takođe, Neđeljko nijednom nije pokazao kajanje zbog zločina koji je počinio, a izjavio je bio i da je to uradio jer je bio nezadovoljan svojim životom.

Autor: