AKTUELNO

Dvojica državljana Srbije, pripadnika međunarodne bande pljačkaša nakita Pink Panteri, osuđena su u Austriji na višegodišnje zatvorske kazne za 12 krađa na teritoriji Tirola. Sud je procenio da su oni iz juvelirnica poharali plen vredan 2.800.000 evra.

Kako prenosi Tiroler tagescajtung, "panteri" imaju 37 i 35 godina, jedan je osuđen na devet godina zatvora, a drugi na četiri i po. Ipak, kako prenose, u zatvoru će provesti ukupno 20 godina i sedam meseci jer su obojica osuđena i u Švajcarskoj.

S kravatom u sud

"Pink panteri" su u sudnicu dovedeni u pratnji zatvorskih stražara, a sa hirurškim maskama na licima pratili su postupak. Jedan od optuženih pred sudom se pojavio u elegantnom odelu sa kravatom, dok se drugi odlučio za nešto opušteniju varijantu.

- Stariji muškarac će robijati 12 godina i sedam meseci, a mlađi osam godina. Stariji se tereti za 11 pljački zlatara u Inzbruku, Beču, Lincu, Kicbilu i Amštetenu u periodu od 2011. do 2017, dok je njegov mlađi saučesnik osuđen zbog pljačke prodavnice satova 2016. u Inzbruku - navode portali:

Ćutljivi kradljivci

- Srbi su priznali krivicu na suđenju iako su tokom istrage negirali sve. Interesantno je da nisu ni reč rekli o tome gde se nalazi plen, niti ko su im bili saučesnici. Zbog toga su dobili nadimke "ćutljivi kradljivci". Presuda im je izrečena na osnovu DNK tragova koje su ostavili na mestu zločina, ali i na osnovu video-snimaka pljački, prenose mediji. - Izvinjavam se Austriji za svoja zlodela i kajem se zbog svega što sam učinio. Nikad to više neću ponoviti - rekao je na suđenju Srbin (37).

Krali "rolekse"

Prema pisanju medija, u pljački iz 2011, koja se desila u Inzbruku, ukradena su 92 sata vredna 716.610 evra. - Pet godina kasnije, u Kicbilu je ukraden 71 "roleks", vrednosti skoro milion i po evra, a pre toga u starom Inzbruku su odneli nakit i satove od 605.000 evra uz pretnju vazdušnim pištoljem - navode mediji.

Autor: