AKTUELNO

Pritvor je određen za trojicu Srba, a danas će najverovatnije biti određen i za ostalu četvoricu.

Istražni sudija je za trojicu Srba koji su osumnjičeni za učešće u ubistvu američkog državljanina Bakari Hendersona na grčkom ostrvu Zakintos, odredio pritvor od 18 meseci. Očekuje se da će ista mera biti doneta i za ostalu četvoricu.

Neizvesno je kada će početi samo suđenje jer je prethodno potrebno sprovođenje detaljne istrage i, naravno, prikupljanje dokaza. Njih će biti jer se gotovo svakodnevno pojavljuju novi zapisi sa video kamera koji sa dosta preciznosti ukazuju na to kako se sve odigravalo. Snimak iz bara i onog što se kasnije desilo na ulici, dramatični momenti obaranja i, zatim, šutiranja Amerikanca obišli su svet, oni su na Jutjubu.

Pročitajte još: SASLUŠANJE UHAPŠENIH: Evo šta su rekli osumnjičeni za ubistvo Amerikanca

Gotovo da nema TV stanice koja ih nije objavila. Prema tvrdnji reportera „To proto thema”, sve je bilo gotovo za 21 sekundu. Posle toga, očigledno, 22-godišnjaku koji je posle zadobijenih udaraca nogama ležao na trotoaru, više nije bilo pomoći. Hitna pomoć koja je stigla za šest minuta nije mogla da ga spase.

Zvanični izveštaj je da je umro od mnoštva udaraca koje je zadobio u glavu i lice i zbog kojih je momentalno došlo do krvarenja u mozgu. Na snimku se vidi da je na njega nasrnula grupa od desetak mladića.

Koji je neposredni povod, razbijena flaša, pogrešno piće, selfiji sa devojkom, malo su važni, komentarišu grčki mediji koji podsećaju da je previše jevtinog alkohola koji se toči u letovalištima sve češće uzrok incidentima i potencijalna opasnost za nove tragične događaje.

Foto: Printscreen Youtube

U svakom slučaju srpske državljane čeka višemesečni pritvor sve dok se ne završi istraga i ne prikupe relevantni dokazi. Onda sledi podizanje i potvrđivanje optužnice i tek tada zakazivanje suđenja.

#Grčka

#Pritvor

#Ubistvo

#Zakintos

'