AKTUELNO

Ovo je bilo ponovoljeno suđenje.

Marija Nikolić, pripadnica MUP-a koja je nakon ubistva kuma i navodnog pripadnika "kavačkog klana" Davorina Baltića bacila njegov pištolj u kontejner osuđena je danas u Višem sudu u Beogradu na godinu dana kućnog zatvora, bez elektronskog nadzora.

Podsetimo, ovo je bilo ponovoljeno suđenje a posle prvog bila je osuđena na istu kaznu zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, koja je učinila u stanju bitno smanjene uračunljivosti zbog velikog intenziteta straha.

Marija Nikolić, podsetimo, kuma je Baltićeve žene i bila je sa njim u kolima kada je ubijen 1. januara 2018., ispred kuće na Vračaru.

U pucnjavi nije povređena, ali je iz vozila uzela pištolj ubijenog kuma i odnela ga do susedne ulice. Međutim, kada su na lice mesta došle njene kolege, sama je priznala gde je oružje.

- Nisam kriva. Nisam imala nameru da počinim krivično delo koje mi se stavlja na teret. Situacija je bila takva kakva je. Bilo mi je žao i tada i sada - rekla je kratko policajka ranije tokom iznošenja odbrane, a današnjem izricanju presude nije prisustvovala jer po zakonu i nije u obavezi.