AKTUELNO

Marko Nikolić, koji je u sredu brutalno ubio ženu i 4-godišnje dete ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, danas se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage za krivično delo teško ubistvo i predložilo da mu se odredi pritvor, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Pritvor je predložen zbog postojanja osobitih okolnosti da će ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, dodala je Sekulić. O predlogu za pritvor odlučiće sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

MONSTRUM PRIZNAO! Otrovao sina lekovima, pa ga ZADAVIO na groblju

Nikolić je u sredu oko 15:15 naoceigled brojnih prolaznika ubio ženu izbovši je nožem, dok je svoje 4-godišnje dete zadavio i tom prilikom teško nožem povredio troje radnika Centra za socijalni rad i jednog prolaznika, koji su pokušali da zaustave nasilje.

Napadača su najpre savladala dvojica komunalnih policajaca, a zatim je uhapšen.

Za delo za koje se tereti zaprećana je najteža kazna - do 40 godina zatvora.

Nikoliću je juče, dan nakon ubistva trebalo da počne suđenje pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu zbog nasilja u porodici, odnosno nasilja koje je izvršio upravo nad ubijenom ženom.

On je inače 2010. godine bio osuđen za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija, rekla je Kovačević.

#Rakovica

#Tužilaštvo

#Ubica

'