AKTUELNO

Velika drama dogodila se nešto pre 14 sati na igralištu u Krajiškoj u Zemunu kad je autobus na liniji 45 uleteo na dečije igralište.

Na sreću nema mrtvih, ali je povređeno četvoro dece koja su hitno prebačene u dežurne medicinske ustanove. Među povređenima je i troje putnika iz autobusa.

Ubrzo posle nesreće u medijima se pojavio snimak sa nadzorne kamere na kome se vidi kako autobus uleće u parkić, a vidi se i majka dvoje mališana koja je primetila vozilo bez kontrole i bez trunke oklevanja potrčala za sinčićem koji je išao malo ispred nje i ćerkice koju je vodila za ruku.

Na snimku se vidi i šta je uradio vozač nakon nesreće.

Gradski autobus broj 45, podsetimo, uleteo je nešto pre 14 sati u park u Zemunu.

Video: Privatna arhiva

Nesreća se dogodila u Krajiškoj ulici kod broja 71 kad je vozilo probilo ogradu dečijeg igrališta, a prema prvim informacijama među povređenima su deca i putnici iz autobusa.

U Hitnoj pomoći navode da su povređena četiri deteta. Troje dece Hitna pomoć upravo prevozi u Tiršovu, a jedno je odmah prevezeno privatnim kolima.

Foto: Privatna arhiva

Povređeno je i troje putnika iz autobusa.

Vozač autobusa je navodno pobegao posle saobraćajne nezgode, ali se ubrzo pojavio na obližnjoj okretnici gde je sačekao policiju.

Foto: Privatna arhiva

- Nesreća se desila u 13.40 sati Autobus je star četiri godine, prošao je tehnički pregled. Vozač nije pobegao, kako se pojavila informacija u pojedinim medijima, već je otišao kod otpravnice koja se nalazi u blizini da prijavi nesreću. U toku je njegov razgovor sa policijom - rekao je za Telegraf direktor Konzorcijuma privatnih prevoznika Drago Tošić.

Vozač autobusa je uhapšen na okretnici, a prema nezvaničnim informacijama policiji je rekao da je pobegao sa mesta nesreće da ga ne bi linčovali. Navodno je bio sav krvav.