AKTUELNO

Tokom današnjeg dana u Srbiji se dogodilo nekoliko saobraćajnih udesa, od toga jedan sa smrtnim ishodom, a pored toga i mnoge druge nesreće u kojima su stradali ljudi.

Udes na Voždovcu

Jutros je na Voždovcu, oboren motociklista od strane automobila marke "audi A3", a njega je ekipa Hitne pomoći prevezla u Urgentni centar.

Užas u Banjičkoj šumi

Mladić F. S.. (24) preminuo je danas u UC usled zadobijenih teških telesnih povreda, koje je kako je sam naveo, zadobio kada je polio benzinom u Banjičkoj šumi. Užasan događaj dogodio se sinoć oko 20 sati. Prema nezvaničnim informacijama mladić je po prijemu u bolnicu, navodno rekao da je pokušao da se ubije ali ne i iz kog razloga.

Foto: Pink.rs

Radnik pao sa zgrade

Na Zlatiboru u opštini Čejtina je danas oko 11.20 sati preminuo radnik od posledica povreda zadobijenih padom sa zgrade. Radnik (52) je pao sa zgrade u izgradnji u naselju "Oko" i preminuo na licu mesta.

Saobraćajka kod Kuršumlije

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila kod Kuršumlije,teško je povređen P.N. (42) iz Vladičinog Hana. On je nakon opservacije u prokupačkoj bolnici hitno prevezen u niški Klinički centar zbog teških telesnih povreda. Kako smo saznali, povređen je kada je na njega naleteo automobil dok je izlazio iz kamiona, koji je bio parkiran kraj puta.

Pretnja u Kruševcu

Muškarac (27) u Kruševcu se danas oko 12.30 sati polio razređivačem, popeo na krov svoje kuće i držeći dva noža u rukama pretio da će izvršiti samoubistvo. Brzom intervencijom policijskih službenika mušakrac je savladan i prevezen na psihijatriju.

Nesreća u Zemunu

Foto: Privatna arhiva

Autobus na liniji 45 danas je uleteo u dečiji parkić, u Zemunu u Krajiškoj ulici i tom prilikom, uništeni su dečiji tobogani, ljuljaške, automobil koji je bio parkiran, a bilo je i povređenih. Prema nezvaničnim informacijama, povređeno je četvoro dece i troje putnika iz autobusa. Jedno povređeno dete je prebačeno u bolnicu privatnim vozilom.

Video: privatna arhiva

Vozač autobusa pobegao nakon što je probio ogradu igrališta i pokosio mališane. Gradski autobus broj 45 uleteo je nešto pre 14 sati u park u Zemunu. Nesreća se dogodila u Krajiškoj ulici kod broja 71 kad je vozilo probilo ogradu dečijeg igrališta, a prema prvim informacijama među povređenima su deca i putnici iz autobusa.

Vozač autobusa sa linije 45 koji je udario u dečje igralište nakon nezgode je unapšen.

Nesreća kod Petrovca na Mlavi

S. Ž . (49) preminuo je u bolnici pošto ga je u selu Kamenovo kod Petrovca na Mlavi , udario automobil marke "pasat" kojim je upravljao V.M. Kako nezvanično saznajemo nezgoda se dogodila sinoć oko 20 sati ispre lokalne kafane.

- S.Ž je bio na ulici kada je "pasat "na njega naleto velikom brzinom. Svi su mislili da je na mestu ostao mrtav. Srećom, kako sam čuo, davao je znake života te je prevezen u bolnicu ali nažalost svi napori lekara nisu pomogli da čovek preživi - rekao je za Kurir jedan od meštana pomenutog sela.

Tužan dan u KC Niš

Foto: Facebook.com/A. I.

Porodilja Anja I. (23) preminula je jutros u KC NIš od korona virusa. Ona je pre dva dana porođena carskim rezom u devetom mesecu trudnoće jer joj se stanje pogoršavalo, a našalost i pored napora lekara i više reanimacija jutros je preminula u UKC Niš. Nije bila vakcinisana. Rodila je zdravu devojčicu od 3.400 kg.