AKTUELNO

Nova akcija policije.

Zbog više krivičnih dela policija je uhapsila 360 osoba, a protiv još 202 osobe podnete su krivične prijave u redovnom postupku, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili različita krivična dela između ostalog neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje i nedozvoljene polne radnje, iskorišćavanje maloletnih lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva, teške krađe...

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji "Ares", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare, na kojoj su sa njim bili šefovi i načelnici policijskih uprava i SBPOK-a, koji su organizovali akciju.

Foto: TV Pink

Kako je precizirao, ta akcija je sprovedena u 27 opština i gradova u Srbiji.

Podnete su i krivične prijave tako da je procesuirano ukupno 562 osobe.

Minsitar policije je naveo da je oduzeto 167 kilograma narkotika, kokaina, heroina, hašiša, maruihuane i ektazija kao i da su otkrivene tri laboratorije za proizvodnju marihuane.

Oduzeto je 29 pušaka, 4 automatkse puške, 30 pištolja, jedan kilogram ekspoloztiva, šest bombi i više od 3.000 komada municije.

Zaplenjena je veća količina novca, 19 vozila kao i više računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala, naznačio je Stefanović.

Foto: TV Pink

Ministar je rekao da su neke od najvećih zaplena izvedene u Beogradu i Novom Sadu. U Beogradu je uhapšen D.Ć. (30), kako je rekao Stefanović, pripadnik jedne od dve najveće kriminalne grupe zbog iznude.

- On je uhapšen prilikom pokušaja iznude oko 20.000 evra - rekao je Stefanović i dodao da je prilikom pretresa kod njega pronađeno šest automobila i 20 ključeva drugih vozila, 13 luksuznih satova, kao i 5.500 evra u gotovom novcu.

Policija je u Novom Sadu uhapsila G.B. (39) i M.J. (36) zbog sumnje na neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i kod njih je pronađeno 38 kilograma marihuane, 12 kilograma ekstazija, 2,5 kilograma amfetamina, 460 grama kokaina, kilogram hašisa i tri ištolja.

Foto: TV Pink

U Beogradu je uhapšen G.M. (54) zbog sumnje na isto delo, a kod njega je pronađena laboratorija za proizvodnju i oko 60 kilograma marihuane, rekao je Stefanović.

On je dodao da policija nastavlja rad na suzbijanju kriminala i zahvalio pripadnicima policije koji su, zajedno sa nadležnim tužilaštvima, radili na ovoj, kako je rekao, jednoj od najvećih akcija.

#Hapšenje

#Nebojša Stefanović

#Policija

'