AKTUELNO

Švajcarski sud, osudio je Nemca Marka Šalca na 18 godina zatvora, zbog ubistva njegove devojke Ane Rid u aprilu 2019. godine.

Britansku naslednicu, koja je pronađena mrtva u hotelskoj sobi u Švajcarskoj, ubio je njen dečko iz Nemačke zbog novca, rečeno je na sudu, dok je on tvrdio da je umrla tokom seks igre.

Ana Rid (22) je u aprilu 2019. godine pronađena u kupatilu u svojoj sobi u hotelu La Palma au Lac u Lokarnu u Švajcarskoj. Hitnu pomoć pozvao je njen dečko Mark Šalc. Obdukcija je utvrdila da je Rid umrla od gušenja i da je imala male posekotine i prelome.

Njih dvoje su vezu započeli tri meseca ranije, a tokom zabavljanja nekoliko puta su otišli na putovanja u Vijetnam, Singapur i Dubai, prenosi Bild.

Šalc, koji je radio kao izbacivač u brojnim noćnim klubovima na švajcarsko-nemačkoj granici, ove godine se pojavio na suđenju za ubistvo 22-godišnje devojke.

Tokom suđenja na sudu u Luganu otkriveno je da je Šalc imao dug od preko 46.000 evra i navodno je znao da njegova devojka ima više od "30.000 evra na svom računu".

Pet meseci nakon Anine smrti, njena kreditna kartica pronađena je sakrivena u liftu hotela. Istražitelji su sumnjali da je karticu ukrao Šalc, koji je tvrdio da ju je tamo sakrio iz šale.

- Kreditna kartica je bila tako pažljivo sakrivena i očigledno je nameravao da je kasnije uzme. Tvrdnja da je umrla tokom seks igre nikada nikog nije ubedila. Verujemo da je umrla iz finansijske koristi - rekao je tužilac.

On je dodao kako je Šalc, inače otac dvoje dece, tvrdio da je Ana umrla tokom "erotske igre koja se završila loše".