AKTUELNO

Goran (57), Gordana (56) i Lidija Đokić (25), čija su tela pronađena spaljena u ataru sela Moravac, sumnja se da su oteti i nakon toga brutalno ubijeni u noći 26. septembra nakon što su iz ovog aleksinačkog sela, gde su bili kod Goranove majke, krenuli kući ka Aleksincu.

Oni su oteti, pretpostavlja se, još u selu Moravac nedugo nakon što su iz kuće Goranove majke krenuli ka svojoj kući, a na to ukazuje činjenica da su na raskrsnici na glavnom putu umesto ka Žitkovcu skrenuli u suprotnom smeru ka Tešici, piše Blic.

Foto: Kosovo-online, Kurir.rs/Marko Smiljković

Jedini razlog zbog kojeg bi se uputili na tu stranu može biti da je sa njima u tom trenutku u automobilu već bio neko ko ih je primorao na takav korak. Manja je verovatnoća da se desio bilo koji drugi scenario, da su sami krenuli ili da ih je na to primorao otmičar iz drugog automobila.

Goran Đokić se dugo bavio menjačkim poslovima i u centru Aleksinca je imao menjačnicu, a podatak da je kod sebe uveo veću sumu novca očigledno je bila poznata i otmičaru koji se odlučio na ovaj sulud potez. Sumnja se da je ubica iz tog kraja jer je odlično poznavao teren, lokalne seoske puteve kojima se kretao kao i mesto na kojem su Đokići ubijeni, ali i ono na kojem je automobil nakon ubistva ostavljen i zapaljen.

Da li je to bio neko koga je on poznavao i ko je zloupotrebio njegovo povrenje da uđe u automobil ili je na drugi način prevarom uspeo da ga zaustavi, a potom i da ga primora da odveze auto u određenom pravcu u ovom trenutku može samo da se nagađa.

Foto: Tanjug/TV ZONA PLUS, Kurir.rs/Marko Smiljković

Inače, u automobilu su ostali mobilni telefoni ubijenog Gorana i njegove kćerke Lidije, čime se objašnjava to da je njihov signal lociran kasnije u toku noći u rejonu obližnjeg sela Tešice, koje je udaljeno oko 10 kilometara od mesta ubistva.

Motiv ovog brutalnog zločina po svemu sudeći je koristoljublje. Ubica je najverovatnije znao da Goran sa sobom uvek ima veću količinu deviza, a pretpostavke su da je možda imao između 20.000 i 50.000 evra.

Podsetimo, policija je juče pronašla zapaljen automobil porodice Đokić, za kojom se tragalo punih šest dana, a onda su detaljnom pretragom terena, gotovo 10 kilometara dalje u šiblju, pronađena tela.

Kako se nezvanično saznaje, jasno su se videla dva tela u šiblju, bila su prekrivena lišćem i granama, te se čekalo da na lice mesta stignu ekipe forenzičara kako neki dokaz slučajno ne bi bio narušen. Forenzičari su na ovom mestu zatekli i treće telo.

Tela su pronađena u ataru sela Moravac, gde su Đokići i bili poslednje večeri, u nedelju, nekon čega je prijavljen njihov nestanak.