AKTUELNO

Nedavno se u medijima pojavila informacija da je vlasnica jednog salona za masažu u Beogradu terala svoje zaposlene radnice da se bave prostitucijom. Psiholog Snežana Repac zapitala se da li je taj salon otvoren s ovom namerom ili je počeo da gubi mušterije, pa su im ponuđene "dodatne" usluge.

Repac se pita i kako su izgledali ti razgovori za posao, s obzirom na to da su devojke od starta znale u šta se upuštaju i zbog čega su svesno to prihvatale. Kaže i kako poslodavac zna kakav mu profil osobe treba, kao i da je masaža intiman kontakt tokom kog kod mušterije mogu proraditi hormoni.

Foto: TV Pink Printscreen

A iza zatvorenih vrata se dobija još jedna dodatna usluga koja se dodatno plaća. Da li je salon otvoren s tom namerom ili je počeo da gubi mušterije, pa hoće da popravi profit, to se ne zna. Čudno je da je on opstao. Te devojke dobiju informaciju na prvom razgvoru za posao i čudno je da to prihvate. Kakav je to razgovor koji vodi poslodavac? Poslodavac izuzetno dobro znači zna kakav profil osobe mu treba, a nemoguće je da ta devojka zna da tako nešto da se dogodi. Masaža je intimni kontakt i mušteriji mogu da prorade hormoni - priča Repac.

Pisac Simonida Milojković osvrnula se i na slučaj lažnog hirurga Save Kneževića (23) za kog se sumnja da je narušio zdravlje najmanje sedam devojaka u svojoj neregistrovanoj ordinaciji u centru Beograda gde je vršio medicinske zahvate. Sava Knežević za te zahvate nije imao ni odgovarajuću diplomu, niti licencu, a Milojković kaže i kako se on poigravao sa svima, počevši od naziva klinike.

Foto: TV Pink Printscreen

Sava je imao tu neku kliniku koja se zove "Sauvage", a to na francuskom znači divljak. On se i stim poigravao. On je dečko koji je od 18. godine, već 5 godina, operiše žene. On se predstavlja kao da ima 33 godine, jer ne može da bude hirurg pre 33. godine. On je maser, a majca je cvećarka. Tužilaštvo je tražilo nanogicu za majku, a za njega 8 godina, iako je kazna 12 godina. Mogli su da traže i maksimalnu kaznu - govori Milojković.
To je potreba za kasapljenjem. To je poremećen čovek - dodala je Repac.