AKTUELNO

Porodica Đokić danima, ali i uoči brutalnog ubistva živela je normalnim životom, kao i većina ljudi i u jednom trenutku gotovo neverovatno sve stane.

Stojanka Đokić, majka ubijenog Gorana za Kurir je do detalja opisla veče uoči ubistva, ali dane pre toga.

Foto: TV Pink Printscreen

Normalno su živeli, slobodno ni na kraj pameti nisu mogli da naslute ovako. Goran se nikog nije plašio. Prodali su kuću, planirali da ćerki kupe stan. Obavljali su svako svoje obaveze, kao i svaka porodica - kaže nesrećna žena koja možda zbog svega toga i dan danas čeka da joj se na kapiji pojavi nasmejana unuka, sin i snaja.

Podsetimo, Goran Đokić vlasnik menjačnice u Aleksincu zajedno sa porodicom nestao je između 26. i 27 septembra., kada je se sa ćerkom Lidijom i suprugom Gordanom vraćao od majke Stojanke. Njihova spaljena tela nađena su šest dana kasnije u ataru sela Moravica odakle su Đokići dok je njihov automobil takođe spaljen pronađen 12 kilometara dalje u ataru sela Tešica.

Foto: Informer.rs/D. K., Kurir.rs/Marko Smiljković

Kada su nestali, nisam ni je mogla da pomislim da im se ovako nešto desilo. Pomislila sam da je reč o otmičarima da će tražiti otkup, i kada im budemo dali novac da će ih pustiti - ispričala je tužna starica kojoj ni dana nije jasno zašto joj je neko ubio najmilije.

Prema njenim rečima tog kobnog dana goran je porodično došao kod majke i doneo papriku koju je tražila.

Gorana je bolela noga. Popili smo po pola čašice rakije. Posedeli, večerali, spremila sam punjene paprike. Smejali smo se, skoro kao nikad do tada. Goran je baš bio raspoložen u jednom trenutku je malo i prilegao zbog bolova u nozi. Oko ponoći smo se razišli - priča nesrećna baka koja jne može da zaboravi reče unuke Likice kako je od milja zvala.

Kako kaže dok ih je pratila unuka joj je doviknula kroz osmeh: "Da mi hraniš ove životinje, kućne ljubimce".

- Mnogo je volela životinje. Kada su odlazili, onako u šali, preteći mi prstom rekla mi je: "Hajde spremi se, dođi nam, nisi odavno" - rekla je kroz jecaje mučena Stojanka.