AKTUELNO

Nažalost, iako istraga traje mesecima, novih tragova još nema.

Barbara Vitez (15), devojčica koja je 25. novembra prošle godine nestala na mostu na Tisi, verovatno nikad neće biti pronađena, kaže Mirko Gašević, javni tužilac iz Sente koji radi na ovom slučaju.

Pročitajte još: ISPOVEST MAJKE BARBARE VITEZ: Moja ćerka je ŽIVA, videli su je U GRČKOJ!

Prema njegovim rečima, već mesecima nema nikakvog novog traga u istrazi Barbarinog nestanka, iako su u nju uključeni najviši državni organi i Interpol.

Gašević u razgovoru za beogradske medije otkriva da inspektori koji rade na ovom slučaju i dalje veruju da je Barbara zaista pala sa mosta u Tisu pre nego da je oteta i prodata u Grčkoj, kako tvrdi njena majka. Međutim, kako kaže, u oba slučaja male su šanse da će ovaj slučaj ikad biti rešen.

Foto: Printscreen

Pročitajte još: OTETA I PRODATA U BELO ROBLJE!? Barbara Vitez VIĐENA u Grčkoj?!

Nema tragova

Tužilac Gašević uverava da dosad prikupljeni dokazi ukazuju na to da je Barbara pala u reku nesrećnim slučajem.

- Istraga traje već skoro osam meseci i zaista su u potragu uključeni najviši državni, ali i inostrani organi. Međutim, već mesecima nemamo nikakvih novih tragova. Postoje samo poluinformacije i nagađanja gde bi nesrećna devojčica mogla biti. To što telo još nije pronađeno daje određenu dozu misterije, a svi izveštaji pokazuju da je to bio nesrećan slučaj i da je devojčica pala u Tisu. Problem je što telo nigde nije isplivalo... Šta god da je, velike su šanse da Barbara nikada neće biti pronađena, jer dosadašnja potraga jednostavno nije dala nikakve rezultate - otkriva Gašević.

Podmukla Tisa

Kriminolog Zlatko Nikolić takođe sumnja da će telo Barbare Vitez ikada biti pronađeno.- Tisa je veoma čudna i podmukla reka, puna blata i mulja, i začas može bukvalno da proguta telo. I to tako da se nikad više ne pronađe, niti da ispliva na nekoj drugoj strani. To nije ništa neuobičajeno, jer smo i ranije imali nekoliko sličnih slučajeva - naglašava Nikolić.

Foto: Printscreen

Prema rečima tužioca, zasad nema nikakvih indicija da je Barbara oteta i odvedena negde u Grčku, kako je juče za medije tvrdila njena majka Melinda.

Takvih tragova jednostavno nema. Ništa ne ukazuje na mogućnost da je Barbara oteta kobne noći i da je pala u ruke trgovaca ljudima. Međutim, naravno da ne želimo da oduzimamo roditeljima nadu i da ćemo proveriti bukvalno svaki trag koji se pojavi. Ako zaista postoji osoba koja je Barbaru videla u Grčkoj, neka nam roditelji ukažu na nju i mi ćemo alarmirati Interpol, koji je ionako uključen u ovu istragu - objašnjava Gašević.

Takođe, on ističe da su svi dečaci koji su kobne noći bili sa Barbarom dali istovetne izjave.

- Njihovi iskazi su bili identični i potvrdili su našu zvaničnu verziju da je Barbara Vitez nesrećnim okolnostima pala u Tisu i udavila se. Isključen je svaki oblik nasilja i zle namere, devojčicu niko nije gurnuo, niti je to planirao. To je zasad verzija ove nesreće i novih informacija nema - ističe sagovornik.

#Barbara Vitez

#Istraga

#Policija

#nestala

'