AKTUELNO

U julu mesecu ove godine, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obelodanio je da je njegovo prisluškivanje počelo kada je prvi put izgovorio da ne razume kako je moguće da se u slučaju ubistvo Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u centru Beograda 30. januara 2017. promeni DNK nalaze.

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), privedena je večeras i to zbog, kako se pretpostavlja, navodnog uklanjanja dokaza posle ubistva Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Natalije. Sumnja se da je ona pomogla jednom od vođa navijača Partizana Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, da 2018. bude oslobođen za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu.

- Pretkrivični postupak u slučaju šina i tome ko je sklanjao dokaze i pomogao da Belivuk bude oslobođen i dalje je u toku. Naime, osim iznenadnog menjanja DNK traga pronađenog na mestu ubistva, u tom slučaju bio je sporan i jedan mobilni telefon. Belivuk je, kako je otkriveno, u to vreme imao dva mobilna broja. Jedan je posle hapšenja veštačen, dok je drugi, za koji se saznalo da postoji, policija uprkos zahtevima tužilaštva i suda odbila da pregleda uz obrazloženje da je "telefon neispravan". Međutim, istraga koja je pokrenuta zbog sumnjivih okolnosti koje su dovele do oslobađanja Belivuka ukazala je da zapravo telefon koji je zaveden kao neispravan krije povezanost bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović sa vođom kriminalnog klana - otkrio je ranije sagovornik Kurira.

Dijana Hrkalović bila je jedan od najbližih prijatelja ubijenog Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, čija je navodno trebalo da bude i kuma na venčanju. Posle ubistva Stankovića, podsetimo, njegovo mesto zauzeo je Belivuk, koji mu je takođe bio blizak dok je bio živ.

- Tada je krenuo Belovukov vrtoglavi uspon, jer ne samo da je učvrstio odnose s Hrkalovićem već i vezu svoje kriminalne grupe sa kavačkim klanom, koji je u ratu sa "škaljarcima", koji su se dovodili u vezu sa ubistvom Stankovića - objasnio je sagovornik Kurira.

Vlastimir Milošević, podsetimo, bio je kum Marka Miljkovića Mesara. Likvidiran je, a potom overen rano ujutru. Posle zločina, uhapšen je Belivuk, koji je najpre bio osumnjičen da je direktni izvršilac zločina, ali je potom optužen da je pomagao u zločinu tako što je ukradene registarske tablice stavio na automobil kojim se dovezao i odvezao ubica. Međutim, tokom sudskog postupka policajac koji je svedočio rekao je da je kontaminirao dokaze "jer sve uviđaje radi jednom četkicom", a potom je sudska veštakinja, koja je u krivičnoj prijavi navela da je Belivukov DNK pronađen na vratima od ulaza u zgradu u kojoj je Milošević živeo, taj iskaz na suđenju promenila i rekla da on pripada nepoznatoj osobi.

#ubistvo na šinama