AKTUELNO

Predrag T. (27) iz Niša zvani Peka Kartel, za kojim je bila raspisana poternica zbog sumnje da je 25.avgusta 2017.godine oko 4.30 sati sa pet hitaca ubio bivšeg pripadnika žandarmerije Sašu Mihajlovića (36) iz Niša, uhapšen je u Berlinu i juče izručen u Srbiju.

Mihajlović je ubijen je sa pet hitaca iz pištolja na platou ispred Tvrđavskog mosta na Keju Kola srpskih sestara, nakon čega je Todorov, koji je osumljičen za zločin, bio u bekstvu.

-Todorov je uhapšen po poternici koju je za njim raspisalo Viši sud u Nišu i juče je izručen našoj zemlji nakon čega je sproveden u Kazneno poporavni zavod u Nišu, kaže izvor lista.

Te noći Mihajlović je pogođen sa pet hitaca u grudni koš, trbuh i noge, a u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu dovezen je bez znakova života. Lekari su pokušali da ga reanimiraju, ali su posle pola sata bezuspešnih pokušaja da povrate životne funkcije mogli da konstatuju samo smrt.

Do rasprave dvojice muškaraca došlo je u kafiću, navodno zbog šamara koji je ranije Predrag Todorov udario Mihajlovićevoj devojci. Sukob je, navodno, počeo tako što je Mihajlović prišao Todorovu rekavši da ga nije „ispoštovao“ da taj problem reše.

- Odmah posle toga Todorov je izašao iz kafića na nišavskom keju, a jednog svog prijatelja je poslao da pozove Sašu koji je ostao u kafiću. Navodno, kada je Saša, inače nekadašnji pripadnik Žandarmerije, izašao napolje, Todorov je potegao pištolj kalibra 7,65 milimetara i iz njega pucao jednom u vazduh. Mihajlović mu je odbrusio da se ne plaši pištolja, posle čega je, kako se sumnja, Todorov ispalio u njegovom pravcu još pet hitaca, nanevši mu fatalne rane - ispričao je ranije naš izvor.

Foto: Unsplash.com

Ubijeni Mihajlović je rodom iz sela Berevca u opštini Štrpce na Kosovu i Metohiji, a u Nišu je živeo poslednjih godina. Pripadnik niškog odreda Žandarmerije bio je do 2011. kada ga je napustio navodno zbog ometanja službenog lica u vršenju poslova bezbednosti.

Pravosnažnom presudom Osnovnog suda u Nišu, Mihajlović je bio osuđen na jedinstvenu kaznu od godinu dana i dva meseca zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Naime, tom presudom on je oglašen krivim da je u martu 2008, vozeći automobil "opel korsa" u pijanom stanju, zakačio motociklistu koji je prilikom pada teško povređen, a potom napustio mesto nesreće.

Inače, protiv Todorova je pre ovoog inicidenta već bio pokrenut krivični postupak jer je vembra 2016.godine pucao iz pištolja u jednom klubu u Nišu i tada ranio šankericu K. S. (21), koja je zadobila povredu lista noge,kao i M. M. (46), kome je bila povređena peta. On je pobegao posle tog incidenta ali je ubrzo uhapšen a suđenje za krivična dela izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i nošenje oružja čekao je na slobodi.

Autor:

#Izručenje

#Ubistvo

#predrag kartel