AKTUELNO

Sve joj je zaplenjeno i ona je sprovedena u pritvor.

Olgica Lončar (47), nadrilekarka iz Srbije, uhapšena je nakon povratka iz Hrvatske kada su joj naši carinici zaplenili ogromnu količinu novca i medicinsku robu sumnjivog porekla. Kako saznajemo, lažna doktorka nosila je u svojoj torbi oko 48.000 evra!

Sprovođenju u pritvor lažne doktorke, poznate i pod nadimkom "Boginja lažnih usana", prethodio je put u Hrvatsku, gde je u jednom kozmetičkom salonu botoksirala Hrvatice na crno. Tamošnji inspektori uhvatili su je na delu kako radi bez prijave rada za strance i priveli je na saslušanje u policijsku stanicu u Slavonskom Brodu. Nakon saslušanja lažna doktorka je puštena na slobodu.

Olgica Lončar se potom zaputila nazad u Srbiju. Po povratku, naši carinici su joj pretresli prtljag i u njemu pronašli oko 48.000 evra i bočice hijalurona i botoksa u vrednosti od oko 6.000 evra! Sve je to zaplenjeno i ona je sprovedena u pritvor.

Podsetimo, Olgica Lončar jedan je od nadrilekara a protiv kojih su klijenti iz Srbije u junu ove godine podneli prijave zbog nestručnog izvođenja zahvata, za koje, kako se sumnja, nisu imali kvalifikacije.

Ljudima su ostajale užasne posledice, dok je pojedinima i zdravlje narušeno. Jedna od njenih klijentkinja bila je i A. T. iz Beograda, koja je posvedočila da je zbog Lončareve morala da bude podvrgnuta hirurškoj intervenciji, jer joj je ova umesto hujalurona ubrzgala botoks i unakazila usta.

Krivičnu prijavu protiv Olgice Lončar i njeno dvoje saradnika iz salona "Solotubeleza" Trećem osnovnom tužilaštvu tada je podnelo Udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije "SESIAM", nakon čega je ovo tužilaštvo naložilo policiji prikupljanje svih potrebnih dokaza kako bi se odlučilo po prijavi.

Lonačareva se sumnjiči da je bez ikakve diplome medicinskog ili stomatološkog fakulteta obavljala medicinske zahvate nad ženama koje su se dolazile na tretmane hujalurnom u njen salon na Novom Beogradu. Navodno, iako nije upisana u registar lekarske komore, Lončareva je putem instagram naloga "Solotubeleza" nudila usluge izbeljivanja zuba, ruskih usana, tretmana hujaluronom.

Kako saznajemo, lažna doktorka je menjala adresu svojih salona kako bi izbegla kontrolu inspekcija, a upitno je i na koji način je nabavljala botoks i hujaluron jer "ovlašćeni distrubuteri vrše isporuku ovih preparata samo nakon dozvole inspekcije Ministarstva zdravlja".

#Olgica Lončar