AKTUELNO

Psihološki profil bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović govori da ona ima sve karakteristike psihopatske ličnosti, koja gazi i preko mrtvih kako bi ostvarila svoje bolesne želje i potrebe.

Ipak, Hrkalovićeva je veoma inteligentna, lukava i manipulativna, ali bez trunke empatije, što je svrstava u prvi red osoba koje su rođene da budu šefovi mafijaških klanova i kriminalnih grupa.

Foto: TV PINK, TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ, E-STOCK/KOCA SULEJMANOVIĆ

VISOK OSEĆAJ SOPSTVENE VREDNOSTI

Takve ličnosti su, prema njegovoj analizi, neodgovorne za svoje akcije i u nekim momentima teško kontrolišu svoje ponašanje.

Takvi gaze preko mrtvih u ostvarenju svojih bolesnih želja i potreba. O sebi gaje visok osećaj sopstvene vrednosti, pogotovo kada su na visokim položajima u strukturama, gde organizacija funkcioniše po hijerarhijskom modelu kao što su policija ili vojska. U zavisnosti od konteksta situacije, ona može da bude izveštačeno ljubazna i šarmantna, ali i da ide u drugu krajnost i ispoljava visok stepen destrukcije. Ovakve osobe su sklone i promiskuitetnom ponašanju. Kada se nađe u škripcu, ona ispoljava osobine patološkog lažova i nema ni u jednom momentu osećanje kajanja ili griže savesti. Ovakve strukture zato lako mogu da budu vođe bandi – naveo je naš ugledni psiholog.

Foto: Objektiv.rs

Podsetimo, Hrkalovićeva je, dok je bila u MUP, od te institucije pravila leglo bluda i razvrata. Kako su ispričali sagovornici, sastanke u prostorijama MUP nemali broj puta držala je mamurna i pod uticajem opijata, ali i neprimereno obučena za jednu takvu instituciju. Kabinet ministarstva policije služio joj je za pravljenje najvulgarnijih fotografija, koje je slala jednom uticajnom ministru, ali i kriminalcima sa kojima je održavala lične kontakte.