AKTUELNO

Nakon privođenja nekoliko osoba, policija je navodno za petama još jednom saučesniku koji je imao posebnu ulogu u ubistvu porodice Đokić.

Kako prenose mediji, policija je raspisala potragu za D. P. zbog sumnje da je učestvovao u monstruoznom ubistvu tročlane porodice Đokić. Kako "Blic" navodi, reč je o prijatelju osumnjičene braće poznatih pod nadimkom Jojke. Njega je sa zločinom povezao uhapšeni Goran Džonić.

- On je u istrazi izjavio da su braća sa sobom povela i druga iz inostranstva za koga se isto misli da je kriminalac. Rekao je da je on imao ulogu vozača i da je bio za volanom malog crvenog automobila - ističe sagovornik i dodaje da je taj muškarac trenutno u inostranstvu i da nije dostupan policiji. Kako dodaje, označena osoba je navodno iz Moravca i prema nezvaničnim informacijama iz kriminalnog je miljea.

Foto: D.K./Informer

Inače, braća Jojke uhapšena su u Nišu nakon što ih je Goran Džonić (59) označio kao saizvršioce u trostrukom ubistvu porodice Đokić iz Aleksinca. Oni žive u okolini Niša i od ranije su poznati policiji. Navodno više puta do sad menjali imena, a prema nezvaničnim informacijama dovođeni su u vezu sa dilovanjem narkotika.

Foto: Facebook.com/Privatna arhiva

Jedan od braće hapšen je 2011. godine u velikoj policijskoj akciji, zbog sumnje da je bio deo međunarodnog lanca šverca kokaina iz Južne Amerike ka zapadnoj Evropi, nezvanično je potvrđeno medijima.

Foto: INFORMER/DK, MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da policija ima saznanja da postoji još saizvršalaca u ubistvu porodice Đokić osim Gorana Džonića, njegovih sinova i braće "Jojke".

- On se prvo branio ćutanjem, a pred sudijom za prethodni postupak izneo je svoju odbranu. Našli smo neoborive dokaze da je učestvovao u ubistvu. Pronađen je novac na njegovom imanju i predmeti koji su korišćeni za ubistvo. Ukazao je na svoje saučesnike. Njima je određen pritvor. Raspisana je interna poternica za još jednim licem. Imamo saznanja da ih ima još više - rekao je ministar Aleksandar Vulin gostujući nedavno na Pinku.

Foto: TV Pink Printscreen

Inače, Goran Džonić je nedavno otkrio sve detalje jezivog zločina, izneo rekonstrukciju celog događaja i objasnio kako su ka navodno braća Jojke prisilila na ovo monstruozno delo.

#porodica Đokić