AKTUELNO

Njihov advokat Mladen Magdelinić tvrdi da nema dokaza koji bi njegove klijente povezali sa zločinom.

Goran Džonić je označio braću K. i K. M., koji su u Moravcu poznati kao braća Jojke, kao organizatore i neposredne izvršioce ubistva porodice Đokić. Braća, međutim, imaju alibi za noć ubistva, ali su na poligrafu "pali" na pitanja koja se odnose na oružje kojim je izvršen zločin.

Džonić je tvrdio da su ga Jojke pretnjama prisilili da im dojavi kad Đokići kreću iz Moravca ka Aleksincu i da je potom, pod prisilom, namamio nesrećnu porodicu u Dudine bare na obali Južne Morave. Džonić je tvrdio da je bio sa braćom Jojke kad je jedan od njih streljao tročlanu porodicu. Kazao je i da su Đokićev auto spalili upravo oni i da on nije imao ništa s tim. Za učešće u zločinu je navodno dobio oko 45.000 evra, a ostatak novca su, po tvrdnjama Džonića, zadržala braća.

Foto: INFORMER/DK

Što se Despota P. tiče, on je blizak prijatelj braće, a Džonić ga je optužio da je vozio Jojke u noći ubistva. Zbog toga je za Despotom raspisana interna potraga.

Međutim, ni na jednom od predmeta koji su veštačeni na biološke tragove izvršilaca ubistva tročlane porodice Đokić, nije pronađen DNK braće K.M. i K.M. iz Moravca, dok tragovi Gorana Džonića jesu.

Advokat Mladen Magdelinić, branilac braće Jojke, tvrdi da protiv njih dvojice ne postoji nikakav dokaz da su učestvovali u ubistvu porodice Džokić, sem izjave okrivljenog Gorana Džonića. U pitanju su, kako kaže advokat, "vrlo ozbiljni i situirani ljudi koji u inostranstvu imaju uspešan biznis".

"Prilikom saslušanja u tužilaštvu, obojica su iznela više nego ubedljivu odbranu i alibi gde su bili i šta su radili u vreme zločina. To isto su rekli ranije već u nekoliko navrata u policiji. Jedan je bio kući, što je lako proverljivo ako se pregledaju snimci sa kamera, dok je drugi bio sa devojkom", otkriva Magdelinić i dodaje:

"Miloševići su rekli da nikada nisu upoznali ni Džonića, ni Đokiće. Te navode tužilaštvo će da proveri preko listinga telefonskih razgovora, kao i eventualno prisustvo njihovih DNK tragova na dokazima koji su prikupljeni dosadašnjom istragom. Sumnjam da će išta naći protiv Miloševića i duboko verujem da ih je Džonić lažno optužio samo zato da sa sebe zbaci krivicu."

Foto: Informer/M.S.

Advokat je dodao i da su braća prošla poligrafsko ispitivanje pre 15 dana kada je policija istražila većinu meštana sela Moravac.

"Šokiran sam zbog određivanja pritvora mojim branjenicima, obzirom da nisam video da postoje dokazi protiv njih. Braća su prošla poligrafsko testiranje, ispitani su još pre 15 dana, kada i većina meštana sela Moravac, uredno su se odazvali na poziv policije i to ispitivanje nije pokazalo da ima indicija da su učestvovali u zločinu. Ispada da njih samo iskazom tereti uhapšeni Džonić", tvrdi advokat Magdelinić.

Autor: