AKTUELNO

Dečak (3) upao je danas oko podneva u septičku jamu u dvorištu zgrade u kojoj živi sa roditeljima, dok se igrao, u beogradskom naselju Dobanovci.

Kako saznaju mediji, dete je iz jame izvukao komšija i ono je u svesnom stanju prevezeno kolima Hitne pomoći u Dečiju bolnicu u Tiršovoj na dalje lečenje.

- Mališan živi u prizemnoj zgradi sa više stanova sa roditeljima i još dvoje mlađe dece, a juče se igrao sam u dvorištu. U jednom momentu dotrčao je do jame koja je pokrivena nekim materijalom i upao u nju. Srećom, komšija, koji je bio u bašti je to video, brzo reagovao i izvukao ga - pričaju komšije:

- Došla je hitna pomoć koja ga je odvela, a komšija ga je pre toga reanimirao. Bio je svestan kada su otišli iz Dobanovaca. Jadna majka dečaka, bila je u potpunom šoku, pošto se ona inače, ne odvaja od dece.

Kako kažu, dečak koji je upao u jamu izuzetno je živahan. - Ima tri godine i kao čigra je veseo i okretan. Otac je zaposlen, a majka je kod kuće sa decom, pošto su izuzetno mala. Ona ih svuda vodi sa sobom, uvek idu zajedno u prodavnicu i igraju se u dvorištu. Reč je o zaista posvećenoj ženi i divnoj porodici - objašnjavaju komšije koje objašnjavaju da su dvorišta u njihovom naselju ograđena, pa deca mogu bezbedno da se igraju bez bojazni da će istrčati na ulicu.