AKTUELNO

Ekipa Hitne pomoći napadnuta je jutros na terenu u Beogradu. Incident se dogodio pošto je tehničar upozorio pacijenta da stavi masku.

Doktorka Ivana Stefanović rekla je da je ekipa dobila poziv u 4.37, a napad se dogodio oko 5 sati u Ulici Despota Stefana.

"Razlog je što je pacijent kašljao, naš tehničar ga je zamolio da stavi masku, on je rekao da ne veruje u maske i ne veruje u mere, izvadio nož i pošao da ga ubode. Hvala bogu sve se dobro završilo, pozvali smo MUP, koji je intervenisao", navela je Stefanovićeva.

Prema njenim rečima, načelnik je pitao da li je potrebno druga ekipa da se pošalje jer se pacijent žalio na bol u grudima, međutim on je sve odbio.

Stefanovićeva je rekla da su upravo dobili poziv gde pacijent pita ko će njega da odveze u Dom zdravlja da mu se izmeri temperatura, jer nema u kod kuće toplomer.

"Pandemija traje skoro dve godine, minimum je da svi u kući imamo toplomere i da možemo da izmerimo temperaturu u interesu opšteg zdravlja", navela je doktorka.

Stefanovićeva je rekla da je neophodno da izmerite temperaturu i nosite maske kada dođe ekipa Hitne pomoći, bez obzira na uverenja, jer ako se razbole lekari ko će onda pomagati građanima.

#Hitna pomoć