AKTUELNO

Miroslav Mika Aleksić, vlasnik škole glume, optužen za silovanja i polna uznemiravanja učenica njegove škole, stigao je u Palatu pravde u pratnji advokata gde bi trebalo prvi put pred sudom da se izjasni o optužbama koje su mu stavljene na teret.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Kako navode mediji, pozivajući se na izvor upućen u istragu oštećene devojke, među kojima su mlade glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, nisu pozvane da se danas pojave na suđenju. One će biti pozvane naknadno da daju svoje iskaze, pošto Aleksić detaljno iznese odbranu.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Na pripremnom ročištu Aleksić neće imati priliku da detaljno govori u svoju odbranu, već samo da se kratko izjasni o krivici. Takođe, tužilaštvo i odbrana će imati priliku da predlože dokaze koji će biti izvođeni tokom postupka.

Ne isključuje se, kako navode mediji, mogućnost da kao jedan od svedoka bude predložena i Biljana Mašić, supruga osumnjičenog Aleksića, koja do sada nije saslušavana.

Foto: Printscreen YouTube/StudioB, Pink.rs/S. Kuvekalović, Kurir Tv Printscreen

Aleksić je bio uhapšen 16. januara i do 10. septembra je boravio u Centralnom zatvoru, a od tada je u kućnom pritvoru sa nanogicom.

#Miroslav Mika Aleksić