AKTUELNO

Ubistvo Aleksandra Kneževića Kneleta pre 29 godina označilo je početak krvave serije ubistava na beogradskom asfaltu. Imao je samo 21 godinu kad je 28. oktobra 1992. godine likvidiran u apartmanu 331 hotela Hajat u Novom Beogradu.

Telo momka koji je ostao upamćen po imidžu čiji su simboli bili firmirana trenerka, patike, kratka frizura i zlatan lanac oko vrata nađeno je sledećeg dana.

Ležao je na stomaku, a na ogledalu je bila krvlju ispisana poruka: „Broj 1“. Ova poruka do danas nije dešifrovana.

Kneletov otac Dušan Buca Knežević često je, tokom skoro punih 20 godina, govorio da želi da sazna istinu o smrti svog sina.

Foto: Printscreen Facebook/Legende devedesetih

Međutim, za skoro pune tri decenije istraga o smrti Aleksandra Kneževića gotovo da nije odmakla dalje od početka. Poznato je da je u Kneleta jedan napadač ispalio tri hica iz pištolja malog kalibra s prigušivačem. I to je jedino što se zna! Sve ostalo su pretpostavke, a jedna od njih je da je Kneleta ubio neko koga je on dobro poznavao i u koga je imao poverenje.

Kneletovi prijatelji ukazivali su da je, iako mlad, Knežević bio izuzetno oprezan. To nije bila njegova prva noć u poznatom hotelu, u njemu je praktično živeo. Oni koji su mu bili bliski tvrdili su da nikada nije olako otvarao vrata hotelske sobe.

Foto: E-Stock, Facebook.com, PrintscrennYouTube

Uvek je nekoliko puta proveravao koga pušta u sobu, a pištolj je u ruci navodno držao čak i kada su mu u posetu dolazili bliski prijatelji. Ipak, kobnog dana napadača je pustio u sobu.Aleksandar Knežević Knele sahranjen je na Bežanijskom groblju, a poslednjem ispraćaju prisustvovalo je nekoliko hiljada ljudi.

Autor: