AKTUELNO

Čuo sam vrisak i brzo sam dotrčao. Nisam uspeo da je izvučem iz automobila jer je bila zaglavljena, rekao je Aleksandar Hart, radnik obezbeđenja objekta koji se nalazi u blizini mesta na kom je Tina Tintor (23), Srpkinja koja je živela u Los Anđelesu, poginula kada je na nju kolima naleteo bivši NLF igrač, Henri Rags III.

Kako je šokirani očevidac ispričao za lokalne medije, automobil u kom je bila Tina odmah nakon nesreće zahvatio je ogroman plamen, i on nije mogao da joj pomogne iako ju je čuo kako vrišti.

- Ubzo je plamen zahvatio automobil, ali ona je u tom trenutku još bila živa - rekao je on.

Foto: PRINTSCREEN YOUTUBE/KTNV CHANNEL 13 LAS VEGAS/FACEBOOK.COM

Podsetimo, bivši igrač Las Vegas Rejdersa Henri Rags III, naleteo je na automobil srpske državljanke Tine Tintor (23) koja je živela samo nekoliko ulica od mesta nesreće. Naime, ona se vraćala od drugarice kada je na njih naleteo automobil koji je išao čak 190 kilometara na sat više od ograničenog, kako navode lokalni mediji.

NFL igrač je nakon nesreće izašao iz svog slupanog automobila i sedeo je na ulici dok je automobil u kom je bila zaglavljena Tina sa svojim psom, gutao plamen.

Tinini prijatelji ispričali su da su šokirani tragedijom i da nisu znali da je nastradala ona kada su čuli za nesreću.

- Njena majka me je plačući pozvala i rekla "Hej, možeš li da proveriš da li je to njen automobil, nije se još vratila kući?". Ovo je bio ishod koji niko nije mogao ni da zamisli - rekla je Bojana Filipović, Tinina drugarica.

Ona je dodala da je poginula devojka bila "brilijantna, pametna i dobra".

- Bile smo u šetnji sa Tininim psom. Posle toga je ona krenula kući i došlo je do nesreće... - rekla je ona.

Bojana je rekla da je Tinta emigrirala u SAD kad je imala pet godina. Kako je rekla, Tina je veoma volela životinje, završila je srednju školu Durango i nadala se da će se baviti programiranjem.

Foto: Facebook.com

Na raskrsnici Spring Valleya postavljeni su baloni i sveće u čast Tini Tintor.

- Razgovarao sam sa njom pre mesec dana. Slučajno sam je video u okolini Samerlina i pozdravio sam je. Ona i ja smo prijatelji od kada smo bili u drugom razredu srednje škole. Srceparajuće je. Ne mogu da verujem. Bila je divna duša - dodao je jedan od prijatelja.

Platio kauciju, preti mu 20 godina robije

Rags je nakon nesreće pušten iz zatvora jer je platio kauciju od 150.000 dolara. Navodno, nije želeo da sarađuje sa policijom nakon nesreće, pa je vikao na njih. Slučaj će uskoro dobiti svoj epilog. Sada se Amerikanac suočava sa kaznom zatvora do 20 godina zbog vožne pod dejstvom alkohola. Takođe, tu je i nesavesna vožnja koja je za posledicu imala smrt ili fatalnu nesreću i za koju može da dobije od jedne do šest godina zatvora.

Rags se suočava i sa optužnicom za posedovanje oružja pod dejstvom alkolola s obzirom na to da je u trenutku nesreće u vozilu imao napunjen pištolj.