AKTUELNO

U napadu na autobus kod Dečana maskirani napadač je usmrtio vozača autobusa kao i dvoje učenika (18), dok je još nekoliko putnika povređeno.

Svedok zločina koji se dogodio sinoću Glođanu, koji je bio u autobusu u trenutku napada u kome je ubijeno troje ljudi, ispričao je da se sve dogodilo u nekoliko trenutaka i da je prizor bio jeziv, prenosi Gazeta ekspres.

- Pred autobus je izašla maskirana osoba i počela da puca na nas. Sve se desilo veoma brzo - rekao je čovek koji je sedeo na prvom sedištu autobusa.

U napadu na autobus kod Dečana maskirani napadač je usmrtio vozača autobusa kao i dvoje učenika (18), dok je još nekoliko putnika povređeno.

Na zvaničnom sajtu Srednje ekonomske škole "Kadri Kusari" u Đakovici objavljeno je da je L. H, učenik ove škole, jedan od ubijenih prilikom napada na autobus u Glođanu, prenosi Kljan Kosova.

- Iskreno saučešće Ljedionovoj porodici od osoblja škole, učenika i posebno od drugova iz razreda - navodi se između ostalog na zvaničnom sajtu ove škole.

Mediji sa KiM prenose da je druga žrtva napada G. M. učenica srednje medicinske škole. Rođaka ubijene tinejdžerke izjavila je da je G.M. san bio da jednog dana postane lekar.

- Imala je 17 godina, išla je u medicinsku školu i vraćala se iz škole. Bio je to školski red vožnje, vraćala se kao i svakog dana autobusom, kao i svi učenici - rekla je ona.
Kako je navela za RTK, porodica ubijene devojke je u šoku.

- Nikada nije pričala o bilo kakvim problemima na autobuskoj liniji. Njena želja je bila da u budućnosti bude lekar - rekla je ona za RTK.

Treća žrtva napada vozač autobusa

Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe. On je naveo da je trima osobama oko 19.35 ukazana prva pomoć i da su upućene u Peć.

- Oko 19.45 dežurni lekar je izašao na lice mesta gde je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje studenata iz Glođana. U ovom trenutku dvoje povređenih su u bolnici u Peći i jedan u Dečanima. Nemamo drugih informacija - rekao je Beriša za T7.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj potvrdio je da su večeras tri osobe ubijene nakon što su iz vatrenog oružja upucane u autobus u kojem su se vozili studenti.

- Vozač je preminuo na licu mesta, dok su dva učenika preminula u bolnici - rekao je Ramosaj.

Ramosaj je rekao da je autobus prevozio studente od Đakovice do Dečana.

Autor: