AKTUELNO

Pred Višim sudom u Smederevu juče je nastavljeno suđenje Nikoli Bojoviću (20) i Mitru Pandureviću (20), optuženima za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plane 2. februara prošle godine.

Na suđenju su bili lekari sudske medicine na čelu sa dr Milenkom Bogdanovićem, a nakon gledanja video-zapisa od kobne noći dali su svoj sud.

- Ostali su pri prvobitnom nalazu i mišljenju. Potvrdili su da je Stefan zadobio veliki broj udaraca u predelu glave i to u kratkim intervalima, ali da je šut u glavu od strane Nikole Bojovića i to dok je Stefan ležao i nije bio nikakva pretnja ni za kog od aktera kritičnog događaja, bio smrtonosan - kažu iz porodice Filić. Stefanov maloletni brat koji je kobne večeri bio sa njim, takođe je imao povrede.

- Na osnovu lekarskog nalaza iz Doma zdravlja u Velikoj Plani, Stefanov brat zadobio je povredu donje vilice i vrata. Bojović i Pandurović naneli su mu brojne udarce, pa mu se čak i zub rasklimao - kažu iz porodice žrtve i objašnjavaju da optuženi nisu imali nikakve povrede na telu.

Prema njihovim rečima, odbrana obojice optuženih pokušala je da ospori rad stručnog tima lekara i sudskog veštaka Dejana Ćirkovića.

- Sud smatra da je mišljenje ove referentne zdravstvene ustanove validno i da je mišljenje jasno i da ne postoji sumnja u istinitost njihovog iskaza, te da ne postoji zakonska osnova za nekakva dodatna veštačenja - kažu oni.

Sledeći glavni pretres je zakazan za 28. decembar, gde će pismenim čitanjem biti izvedeni svi dokazi, od zapisnika o alko-testu u trenutku izvršenja dela, o forenzičkom pregledu lica mesta, o uviđaju i svih drugih zapisnika nadležnih institucija vezanih za ovaj slučaj.

Inače, Više javno tužilaštvo u Smederevu tereti Bojovića i Pandurevića za teško ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. U optužnici se navodi da su oni naneli Filiću više udaraca pesnicama u glavu. Dok je ležao na zemlji bez svesti, Bojović ga je šutnuo nogom u glavu.

Autor: