AKTUELNO

Starac je bez griže savesti objasnio i da je posle toga obrisao nož i otišao da kaže komšiji šta je uradio.

Radomir Ilić (79) iz sela Piroman kod Obrenovca osumnjičen je da je na spavanju ubio sina Ljubisava (47), pišu beogradski mediji.

- Rođeni sin je hteo da me vodi u starački dom protiv moje volje. Kada smo se vratili kući, posvađali smo se i čekao sam da legne, a onda sam uradio to što sam uradio. Ja sam mu presudio - rekao je Radomir na saslušanju.

Osumnjičeni Radomir je u tužilaštvu do detalja ispričao šta se u četvrtak dogodilo, a nakon saslušanja određen mu je pritvor, ali i psihijatrijsko veštačenje.

Dokrajčio ga nožem

- Priznajem da sam ga ubio, Ljuba je hteo da me smesti u dom. Nisam hteo da idem, njegova dužnost je bila da brine o meni. Kada smo stili tamo, rekli su nam da su iz Centra za socijalni rad otišli po mene. Vratili smo se kući. Čekao sam da legne, a onda sam otišao u šupu da uzmem sekiru. Kada sam ga udario, bio je još uvek živ i onda sam uzeo nož i i ubo ga u vrat da ga dokrajčim - rekao je Radomir.

Foto: E-stock/Masanori Yoshida

- U prvom trenutnu su pomislili da se šalim, ali su se kasnije uverili i zvali policiju i Hitnu pomoć - rekao je on.

Ilić nije osećao grižu savesti zbog ubistva ni za vreme uviđaja.

- Mirno je čekao, čak je tražio da jede. Delovao je opušteno, kao da ništa nije uradio. Na pitanje zašto je ubio sina, pravdao se rečima da ga je Ljubisav maltretirao i da to više nije mogao da izdrži - tvrdi izvor beogradskih medija.

Komšije kažu da je sukob između oca i sina bio zbog njegove penzije.

Foto: E-stock/Masanori Yoshida

- Deda je devizi penzioner, penziju je stekao u Francuskoj. Nije bila mala, ali šta vredi kada nije znao da živi. Kada je uzeo penziju, potrošio bi je za nekoliko dana, sve je čašćavao i plaćao da ga ljudi prevezu do određenog mesta. Mnogo novca je davao i na alkohol. Kada bi potrošio penziju, nisu imali ni za hleb - priča jedan od komšija i dodaje da su pokojnog Ljubisava svi voleli, jer je bio boem i uvek spreman da nekome pomogne bez obzira na situaciju u svom domu, naglašavajući da je sada najteže Ljubinim sinovima, pišu beogradski mediji.

#Obrenovac

#Otac

#Ubistvo

#sin

'