AKTUELNO

Mala Ama (10) se ugušila u kutiji u koju su je zatvorili jer je ukrala sladoled.

Samanta Alen osuđena je na smrtnu kaznu zbog upletenosti u ubistvo svoje rođake Ame Dil (10).

Samanta i njen muž Džon Alen su Amu zatvorili u plastičnu kutiju i ostavili je preko noći na dvorištu kuće u Feniksu u julu 2011. godine, jer je prethodno devojčica ukrala sladoled!

Devojčicu su pronašli mrtvu u kutiji sledećeg dana. Porodica je prvo tvrdila da se curica sakrila u kutiju jer se igrala žmurke i da se slučajno ugušila.

Pročitajte još: MESEC DANA OD MONSTRUOZNOG ZLOČINA U RAKOVICI! Reči Majinog rođaka cepaju srce: Ta osoba je uništila sve oko sebe...

Kasnije su priznali da su devojčicu stavili namerno u kutiju i zatvorili. Nakon višegodišnjeg suđenja Samanta Alen je osuđena na smrtnu kaznu. Dok je sudija čitala presudu, Samanta je držala pognutu glavu i činilo se da se trese i plače.

Sud je istakao da je odluka o smrtnoj kazni donesena jer Samanta nije pokazala da se kaje zbog počinjenog ubistva. Ona je prevezena u zatvor Perivil, gde se nalaze još dve žene koje su u toj saveznoj državi osuđene na smrtnu kaznu. Samanta će do izvršenja kazne u samici provoditi 23 sata dnevno.

Foto: Pixabay.com

Malu Amu su i ranije zlostavljali i drugi članovi porodice. Terali su je da jede pseći izmet, spava u tuš kabini i da bosa hoda po užarenom asfaltu. Dete je bilo mršavo i prljavo. Njena tekta Sintija Stolcman i baka Džudit Dil takođe su priznale da su Amu zatvarale u kutiju i tako je kažnjavale. Stolcmanova je dobila 25 godina zatvora, a Dejvid Dil, otac ubijene curice, takođe je osuđen na kaznu zatvora.

Džon Alen, Samantin muž, čeka suđenje koje bi trebalo da počne na jesen.

#Dete

#Sladoled

#Smrt

'