AKTUELNO

Cela zemlja ga traži.

Martin Mačković (22) koji vozi dvojac bez kormilara nestao je u subotu i od tada niko ne zna ništa o njemu.

U apelu koji su na svojim profilima and društvenim mrežama napisali starija sestra Ana, majka Marta i otac Stevan, stoji da je Martin tih dana (od srede) bio sa još dva prijatelja, takođe veslača, koji su istog dana prijavili njegov nestanak nemačkoj policiji, ali rečeno im je da ga potraže na aerodromu ili kod prijatelja, da oni tu ne mogu ništa.

Kako prenosi Martinova majka, nemačka policija je njegovim prijateljima poručila da je Nemačka slobodna zemlja, u kojoj svako može da se kreće gde god želi. Prijatelji su u subotu obišli autobusku, železničku stanicu i bolnice u Berlinu, ali ni traga o njemu, piše Subotica.com.

Po rečima majke, koja se putem društvenih mreža obratila mađarskoj dijaspori u Berlinu, Martin je od subote nedostupan na telefon (navodi da ga je razbio), kao i da je deaktivirao svoj Fejsbuk nalog, a prijatelji kažu da je spakovao stvari i trebao je da ide za Budimpeštu.

- Poslednji put je viđen u Belinu. Visok je dva metra, ima zelene oči, kratku tamno plavu kosu i u trenutku nestanka delovao je zbunjeno. Ako bilo ko zna nešto o njegovom kretanju ili bilo kakvu relevantnu informaciju o njemu, neka me kontaktira - napisala je Ana na Fejsbuku.

- Ovo je moj 22-godišnji brat Martin Mačković. Njegova porodica i prijatelji izgubili su svaki kontakt sa njim od subote pre podne.

Sestra srpskog veslača Martina Mačkovića, Ana je objavila informaciju na svom fejsbuk profilu i zamolila ljude za pomoć.

Martin je na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine pre samo mesec dana osvojio bronzanu medlaju sa Viktorom Pivačom.

#nestao

'