AKTUELNO

Nenad Filić, otac ubijenog Stefana Filića (18), na jučerašnjem suđenju pred smederevskim Višim sudom izneo je završne reči u kojima je naveo da je tinejdžer stradao braneći mlađeg brata i njegove drugove.

Da podsetimo, Filić je ubijen u februaru 2020. u tuči ispred diskoteke u Velikoj Plani. Zbog njegove smrti uhapšena je grupa mladića, a za teško ubistvo u saizvršilaštvu sudi se Nikoli Bojoviću i Mitru Pandureviću.

- Stefan je lišen života u mladosti, bez mogućnosti da se edukuje, da zasnuje porodicu i dobije potomke. Ni kriv ni dužan ubijen je i ostavljen na asfaltu samo jer je hteo da zaštiti nejač. Koja je adekvatna kazna za to? - rekao je otac pred sudom.

Foto: Pink.rs, Facebook.com/Printscreen

- Napadnuti su od grupe mladića koji su već u 21. godini života iskusni u nanošenju teških telesnih povreda ,takođe prema maloletnim licima. Grupa dečaka od 16 godina, u kojoj je Stefan jedini bio punoletan, nije ni imala šanse da bilo šta učini. Svojim pređašnjim delima, ili bolje reći nedelima,optuženi su pokazali da su višestruki povratnici u nanošenju teških telesnih povreda za šta sud ima i dokaze, kao i da su opasni po društvo - naveo je Filić.

Odbrana

Jedan se kaje, drugi negira delo Kako je tetka pokojnog Stefana pojasnila, advokati odbrane pokušali su da ubistvo predstave kao opštu tuču. - Mi ih ne krivimo što rade svoj posao. Bojović priznaje krivično delo, on je čak rekao da mu je žao što tri porodice prolaze kroz pakao, mada ja mislim da on žali isključivo sebe i svoje. Pandurević i dalje negira da je učestvovao u tuči i ne pokazuje kajanje - rekla je Markovićeva.

Kako je za Kurir rekla tetka ubijenog, Javorka Marković, izricanje presude zakazano je za 5. januar 2022. godine.

- Obzirom da je aktuelan štrajk advokata, suđenju nije prisustvovao naš zastupnik Borko Petković, te je Nenad izneo završne reči. To nas je, kao porodicu, dodatno potreslo i prošli smo kroz pravi pakao - kaže Markovićeva:

- Tužilaštvo traži po 20 godina robije za optužene, a mi se nadamo da će dobiti maksimalnu kaznu.

Autor:

#Stefan Filić