AKTUELNO

Tri dana je prošlo od nestanka Mateja Periša (26) u Beogradu, nakon čega je njegov otac Nenad doputovao u Beograd nadajući se da će opet videti svog sina.

Nenad Periš je otkrio da se poslednji put čuo sa Matejom 30.12 popodne oko 17-18 časova. Mateji ovo nije bio prvi put da dolazi u Beograd, međutim, on nije imao ni prijatelje ni poznanika iz srpske prestonice.

Nenad kaže i da ima odličnu saradnju sa MUP-om Beograda i zahvaljuje im se puno na svemu što čine kako bi pronašli njegovog sina. On napominje da u potragu nije uključen niko osim srpskog MUP-a u koji ima poverenje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ćerke se ponose Matejom, gledaju ga kao oca, rekle su mi: "Tata, idi, nađi ga"! - rekao nam je vidno potreseni Nenad.

Nenad nema konkretne planove oko ostanka u Beograd.

- Plan je čekati i moliti gospoda boga, ostaću kako bih pomogao istražnim organima koliko god to mogu.

Nenad Periš je poručio da ne bi voleo da se iko ikada nađe u ovakvoj situaciji i da će sutra otići u MUP kako bi se informisao o najnovijim detaljima potrage.

Nenad kaže da je dobio bezbroj poruka i poziva podrške, ljudi su mu javljali da može kod njih da prenoći dok ne pronađu Mateja. Upitan koliko će ostati u Beogradu, Nenad je rekao da će biti ovde koliko god bude bilo potrebno. Nenad dodaje da je dobio informaciju da je Mateja viđen u Rumi, ali se ispostavilo da je ta informacija netačna.

Dve verzije nestanka

Kako javljaju reporteri sa lica mesta, policija pretražuje reku sa dva brodića. Nezvanično, sumnja se da je Matej po izlasku iz "Gotika" pao preko ograde.

Foto: Beta/Dragan Gojić, Privatna arhiva

Pre odlaska u klub, Matej i njegovi prijatelji su bili na ručku u obližnjem restoranu. Nije bilo nikakvih incidenata tokom dana niti postoji bilo šta što bi ukazivalo da se desila tuča unutar kluba ili van njega. U klubu "Gotik" mu se gubi svaki trag. Matejev nestanak je 31. decemba u 18 časova prijavio njegov drug. On je sa drugovima, njih ukupno sedam, došao u Beograd na doček Nove godine.

Autor: