AKTUELNO

Nestanak Mateja Periša iz Splita već nekoliko dana je glavna tema medija u Srbiji i Hrvatskoj, a policija i jedne i druge države svojski se trudi da otkrije šta se mladiću stvarno dogodilo.

Na snimcima koje su mediji iz susedne države objavili se vidi mladić, koji po opisu odgovara nestalom Perišu, a koji trči po šetalištu iz pravca Beton hale prema Savskoj promenadi, a potom i po okolnim ulicama. U jednom trenutku pokušava da zaustavi taksi, ali ga vozač ne prima u vozilo.

"Na sebi je imao crnu majicu, pantalone i CRNE patike sa belim đonom. Ima i karakterističan razmak između zuba", kazali su iz policije odmah po pokretanju potrage.

Video: TV Pink Printscreen

Međutim, mladić na snimcima ima bele patike, a prilikom njegovog nestanka prijatelji su policiji kazali kako je na sebi imao patike crne boje što može dovesti do sumnje da se ipak ne radi o isto mladiću. Matejev otac Nenad je demantovao da se njegov sin nalazi na snimku na kojem se vidi mladić koji pliva u Savi, dok je rekao da je na ostalim snimcima njegov sin.

Podsetimo, Matej Periš je 30. decembra bio u provodu sa drugovima u popularnoj beogradskoj diskoteci u Beton hali, međutim u jednom momentu posle ponoći je ustao i napustio klub. Njegov izlazak iz kluba snimljen je sigurnosnim kamerama.

Nestanak mladića iz Hrvatske potresao je ceo region. Ovaj slučaj je obavijen velom misterije jer nikome nije jasno kako je Matej nestao tek tako. Njegov otac Nenad Periša, doputovao je juče u Beograd kako bi direktno od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova mogao da dobija informacije o svom sinu. Rečna policija već dva dana pretražuje Savu jer se sumnja da je Matej upao u reku.

Autor: