AKTUELNO

Ministarstvo unutrašnjih poslova će učiniti sve da pronađe nestalog Splićanina Mateju Periša, poručio je danas ministar Aleksandar Vulin i naveo da postoje određena saznanja o nestanku 27-godišnjeg mladića, ali da će konačan ishod prva saznati njegova porodica.

- Ako se potvrdi dobro i loše, prvo će porodica saznati šta god da je, a tek onda javnost. Nije to medijska senzacija - rekao je Vulin za Pink i dodao da se neće odustati od potrage.

On je ukazao, međutim, da je nestanak mladića kasno prijavljen, ali da su sve kamere proverene i da svi operativci rade svoj posao.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović, MUP RH

- Onog trenutka kada smo dobili prijavu, prepoznali smo koliko je to značajno, jedan mladi život je ugrožen - istakao je Vulin.

Foto: TV Pink Printscreen

Ministar je rekao da su operativci razgovarali sa mladićevim ocem Nenadom Perišem više puta, kao i sa njegovim prijateljima, konobarima, obezbeđenjem iz klubova, te da žandarmerija sa svojim roniocima istražuje teren.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodao je da se isključuje sukob unutar kluba i da ne želi ništa više od toga da govori.

Nestanak Splićanina Mateje Periša MUP-u je prijavio njegov prijatelj 31. decembra u 18 časova. Periš je došao u Beograd na doček Nove godine.