AKTUELNO

Javnosti je poznato da su među ekipom bila dva brata, sinovi viđenijeg splitskog preduzetnika.

Danas je 12. dan potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem (27) u Beogradu, kome se izgubio svaki trag u novogodišnjoj noći u klubu Gotik smeštenom uz reku Savu u kompleksu poznatom i pod imenom Beton hala.

Foto: Foto/MUP RH, Privatna arhiva, Tanjug/Tara Radovanović

Ekipa od sedam mladića iz Splita prvo je automobilima otišla u Zagreb, a zatim su tamo iznajmili kombi s kojim su krenuli 30. decembra u Beograd gde su iznajmili apartman.

Javnosti je već poznato da su među ekipom bila dva brata koja su već imenom i prezimenom govorila za medije. Navodno je reč o sinovima viđenijeg splitskog preduzetnika. Jedan od njih studirao je na zagrebačkom PMF-u.

Foto: Facebook.com

Osim njih i Mateja, u kombiju su bila još četvorica mladića između 25 i 29 godina.

Jedan od njih završio je Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije i njegovi poznanici kažu da je iz ugledne porodice, a otac mu je vlasnik dobrostojeće građevinske i projektantske firme. On je Periša poznavao iz gimnazije Vladimir Nazor gde su zajedno išli u školu.

On se nije intenzivno družio s ekipom koja je krenula za Beograd već sporadično.

Foto: Privatna arhiva

Drugi je završio srednju Tehničku prometnu školu i profesionalno se bavio rukometom, a tokom karijere je igrao čak i za nemačke klubove. Trenutno je zaposlen kao delatnik na splitskoj železnici i još uvek igra rukomet u jednom niželigašu.

Jedan od momaka pohađao je splitsku matematičku gimnaziju, dok je drugi Matejev prijatelj o kojem se saznaje tek da je profesionalno igrao mali fudbal.

Većina njih ne želi da govori za medije.

Da li se radi o "zavetu šutnje" kao što su ovih dana sugerisali pojedini mediji te pritom ekipu prijatelja izvrgnuli potencijalnom linču upitan je izvor koji je detaljno upućen u istragu i sve ih poznaje.

Foto: Pink.rs, Privatna arhiva

"Momci su dali iskaz tamo gde su trebali, prošli su poligraf. Zar stvarno neko veruje da bi njih šest do te mere uskladilo priču da ih ni srpska ni hrvatska policija ne bi ostavila na daljnjoj obradi. Kazali su mi da ne žele istupati u medije i lešinariti dok svi neizvesno i tužno čekaju rasplet ovog događaja.

Razgovaraju s onim ljudima s kojima trebaju. Zašto bi oni davali intervjue i svoje ime povezivali s nekom sumnjivom pričom? To ne znači da ne sarađuju i da nisu zabrinuti", kazao je sagovornik.