AKTUELNO

Danas je 13. dan potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišom, a u medijima su se tokom proteklih dana pojavile razne informacije. Forenzičar Časlav Ristić kaže da su jedino autentični snimci kada mladić trči ulicama Beograda i zaustavlja taksi vozilo.

Kaže i kako u jednom momentu mladić odlazi do stepenica koje vode u Savu, ali da nema ključnog momenta kako bi se sklopile sve kockice. Odnosno, da li je Matej ušao u vodu ili otišao negde drugo.

Foto: FACEBOOK.COM/Pixabay.com/

Forenzičar kaže i kako su obavili uviđaj na tom mestu, ali da nisu našli nikakve tragove. Takođe, rekao je i da nije pronađen mobilni telefon nestalog Mateja, iako je signal lociran u zoni Velikog ratnog ostrva.

Foto: TV Pink Printscreen

Sve te informacije koje se čuju su 90 odsto senzacija. Ništa tu nije tačno. Jedina stvar koju mi koji pratimo taj slučaj, imamo, jeste da čoveka nema i da imamo jedini autenitčni zapis za koji i otac tvrdi da jeste, to je ono njegovo trčanje i dolazak do taksija. U jednom momentu tada on dolazi do stepenica koje vode u Savu. Upravo, da bi se sklopile kocke svega ovoga, mi nemamo taj ključan momenat da li je on ušao u vodu, gde je ušao ili uopšte nije ušao. Forenzičari su radili uviđaj, išli su na lice mesta i tu bi trebalo da nađu neke tragove, ali oni nažalost tu nisu našli ništa. Mi tu ne možemo da kažemo da je ušao u vodu, a oni su najbitniji - kaže Ristić za Pink.