AKTUELNO

Policiji je tokom dana stigla dojava.

Potraga za Matejem Perišom (27) iz Splita ušla je u 14. dan. Splićanin je bio u beogradskom klubu "Gotik", a intenzivna potraga za njim traje od tada. Do sada su se pretraživali kopno i voda, koristili su se specijalni policijski psi tragači, dronovi, termovizijske kamere, ali mladiću ni traga ni glasa.

Kako saznaje novinar TV Pink Mladen Mijatović, u toku dana primljena je dojava da je na Beloj steni uočen leš nepoznate osobe.

Foto: TV Pink Printscreen

Dva patrolna čamca odmah su odgovorila na dojavu i oko sat vremena vršila pretragu terena.

Kako saznajemo, nikakav leš nije pronađen i reč je o lažnoj dojavi.

Potraga za Splićaninom biće nastavljena istim intenzitetom, uprkos lošim vremenskim uslovima. Svaka informacija koju dobije MUP Srbije, proverava se.

U Srbiji se i dalje svi nadaju da će čuti vest o pronađenom Mateju i da će ona imati srećan kraj.

Foto: Nestali.hr/MUP

Podsetimo, signal mobilnog telefona Mateja Periša (27), nestalog mladića iz Splita, poslednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav. Kako se veruje, telefon je bio u Matejovom džepu kada je on ušao u ledenu Savu kod Beograda na vodi, a poslednji signal je uhvaćen oko kilometar i po nizvodno.

Kako je ranije objavio MUP, policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska u reku Savu, u 1.52 sata posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

#Matej Periš