AKTUELNO

Matej Periš (27) iz Splita, nakon što je u noći između 30. i 31. decembra istrčao iz kluba "Gotik" i ušao u ledenu Savu, pokušavao je da ispliva iz reke, ali je posle tri minuta potonuo! Nesrećnog mladića je matica nemilosrdno povukla ka sredini reke i on više nije mogao da dopliva do obale, što je bilo kobno za njega.

Kako Informer ekskluzivno saznaje, ovi detalji su otkriveni nakon što je policija dodatno izoštrila snimak kamere na kom se poslednji put Matej vidi živ, kao i na osnovu signala njegovog telefona.

- Analizom tog snimka, posle detaljne obrade, vidi se kako je Periš preskočio ogradu kod restorana "Savanova" i spušta se ka reci, u koju je potom sam uskočio. U tom trenutku tu niko drugi nije bio prisutan i time su isključene sve spekulacije da ga je neko možda gurnuo, sapleo ili na bilo koji način bio nasilan prema njemu - otkriva naš sagovornik iz istrage i dodaje:


- Na snimku sa iste kamere vidi se kako Periš pokušava da pliva, ali ga matica reke nosi sa desne strane obale na levu stranu i dalje ka Velikom ratnom ostrvu. Kamere su zabeležile kako Splićanin tri minuta grčevito pokušava plivajući da se spase. Nažalost, pregledom snimaka sledeće kamere, koja je trebalo da ga uhvati, njega više nema na površini vode što upućuje na zaključak da je u međuvremenu potonuo.

Ovo je, po svemu sudeći, ključni detalj u istrazi sudbine nestalog mladića, koji je 30. decembra došao u Beograd sa društvom na proslavu Nove godine. Sada su u potpunosti otklonjene sve neverovatne "teorije zavere", koje su danima plasirane preko društvenih mreža, počev od toga da je Periš žrtva trgovine organima, da su ga zbog otkupa oteli narko-dileri ili su ga napali "grobari"...

Video: Privatna arhiva

Nekoliko pitanja bez odgovora!- Ono što je, i posle svega, u ovom trenutku nemoguće utvrditi jeste razlog zbog kojeg je mladić skočio u vodu, nakon što je prethodno izašao iz kluba "Gotik" u 1.43 sati u majici kratkih rukava i trčao oko devet minuta po šetalištu i obližnjim ulicama. Kompletnu sliku imaćemo tek kada se pronađe njegovo telo i urade sva neophodna veštačenja. Da li je konzumirao neku sintetičku drogu, što je reklo njegovih šest prijatelja, može da se kaže sa sigurnošću samo na osnovu toksikološkog nalaza. A to u ovom trenutku ne može da se uradi - pojašnjava naš sagovornik.


Slede saslušanja drugova

Foto: Printscreen YouTube/ MUP Republike Srbije


Načelnik hrvatske kriminalističke policije Antonio Gerovac je, posle dvodnevne posete Beogradu i razmene informacija sa kolegama iz Srbije, najavio da će saslušati Matejeve drugove "koliko god puta to bude bilo potrebno". Iako su ih detaljno ispitali i naši nadležni organi, očigledno da u njihovim iskazima postoje neke nelogičnosti koje bi trebalo dodatno proveriti. Oni su ključni svedoci koji sigurno imaju saznanja o tome šta se događalo s Matejem.

Autor: