AKTUELNO

Miloša Srebrića zvanog Flekica (35), koji je 25. maja tokom pljačke ubio Kristinu Kaplanović (19), odao je drug koji je pao s heroinom. Potom je ubičin DNK nađen i na odeći Kristininog kolege

Na fotografiji se jasno vidi da je Srebrić nadimak Flekica "zaradio" zbog toga što od rođenja ima upečatljive crvene fleke po čelu. Na osnovu ovih belega, ali i po boji glasa, Kristinine kolege su ga naposletku prepoznale u policiji.

Foto: Informer

Trudna mu žena

Kako pišu beogradski mediji, Srebrićev poznanik je nedavno uhapšen u Beogradu sa pet grama heroina, što je, sticajem okolnosti, ubrzalo i rasvetljavanje Kristininog ubistva.

- Taj Srebrićev drug je na uslovnoj slobodi i prestravio se kad mu je policija našla drogu. Iz straha od povratka u zatvor ispričao je u policiji sve i o sebi i o svakom koga poznaje. Tako je, na opšte iznenađenje, kazao inspektorima i da zna ko je krajem maja ubio devojku na benzinskoj pumpi - ispričao je izvor.

Tokom istrage, ispostavilo se da se Srebrićev DNK poklapa sa tragovima pronađenim na odeći Kristininog kolege.

- Miloš je, naime, prilikom pljačke odgurnuo tog Kristininog kolegu i tako je Milošev DNK dospeo na njegovu košulju. Potom su i Kristinine kolege prepoznale Srebrića po karakterističnim flekama na čelu i po boji glasa i tad je skupljeno dovoljno dokaza da se on optuži za ubistvo - objašnjava sagovornik.

Foto: Informer

On dodaje i da je policija, kad je sačinila foto-robot ubice, namerno sačuvala u tajnosti ključni detalj da se radi o čoveku sa specifičnim flekama na licu kako Srebrić ne bi bio upozoren da su mu inspektori na tragu. Iako je Srebrić prilikom saslušanja u tužilaštvu negirao da ima ikakve veze sa zločinom, tvrdeći da je o ubistvu devojke iz okoline Nove Varoši čuo isključivo preko medija, određen mu je pritvor do 30 dana.

- Osumnjičenom se na teret stavlja teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana zbog opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja dela - precizirala je Bojana Stanković, portparolka Višeg suda u Beogradu. Srebrić je, inače, uhapšen 16. avgusta uveče u beogradskom naselju Mirijevo, gde trenutno živi sa trudnom suprugom. U njegovom stanu je tada pronađena i ručna bomba. On nije pružao nikakav otpor prilikom hapšenja, ali je u početku glumio da je ljut što ga policija uznemirava zbog slučaja sa kojim, navodno, nema nikakve veze.

Kristina je ubijena 25. maja nakon što je tokom pljačke upucana u glavu. Nervozni i maramom preko lica maskirani lopov je kobne večeri, urlajući i vitlajući pištoljem, uleteo u objekat i naredio radnicima da se sklone od kase. Iznenada je odjeknuo pucanj, koji je pogodio nesrećnu devojku pravo u potiljak. Razbojnik je unezveren pobegao i ostavio plen od oko 10.000 dinara u kasi, a Kristina je četiri dana kasnije preminula u Urgentnom centru.

#Ubica

#identitet

'