AKTUELNO

Brutalno ubistvo koje će zauvek ostati upamćeno.

U novembru prošle godine oko 20 sati nedaleko od Našica dogodio se zločin koji je potresao Hrvatsku. Matej Šustek ubio je tada svoju 17-godišnju devojku Anu zarivši joj nož u vrat. Dok je trpela teške fizičke i psihičke patnje nesrećna je devojka pokušala da pobegne, ali on ju je svaki put zaustavio. Na kraju joj je zadao još devet rana, od čega su četiri bile fatalne. Kako bi je sprečio da pozove pomoć uzeo joj je mobilni telefon i bespomoćnu je ostavio da iskrvari. Šusteku početkom septembra počinje suđenje u Osijeku.

Matej je sa Anom Bartulović bio u vezi samo dva meseca kad ju je pozvao da se nađu na železničkom peronu u Koški pokraj Našica. Kad je stigla, odveo ju je kod obližnjeg silosa. Tamo joj je dvaput zario u vrat preklopni nož, oštrice 10,2 centimetra. Jedan je ubod prerezao arteriju, drugi dušnik i jednjak.

Potom joj je zadao još devet ubodnih rana i oduzeo mobilni telefon kako ne bi dozvala pomoć. Ana se potom naslonila na zid zgrade i iskrvarila, a njeno beživotno telo našao je tek ujutro u 7 sati komšija.

Pročitajte još: Ne tražite me, neću se vratiti! Ovo su poslednje reči OCA DVOJE DECE pre nego što je...

Zločin priznao prijatelju i njegovom ocu, oni mu nisu verovali

Šustek je, nakon što je počinio ubistvo, pričekao sledeći voz pa se vratio u Našice, a putem je kroz prozor voza bacio Anin mobilni.

Kad je stigao u Našice, odlučio je da ode do svog prijatelja gde se preoobukao, a njemu je priznao kako je ubio svoju devojku. Ćutali su nekoliko trenutaka, a onda je Matej tražio svoju odeću da se ponovno preobuče. Krvavu je trenerku spremio u kesu, a prijatelju je rekao neka mu opere patike, što je on, kako je rekao policiji, “u strahu i učinio” te četkicom izribao tragove krvi i blata.

Zločin je potom priznao i prijateljevom ocu kojem je pokazao i okrvavljeni nož. Tražio je da ga odvezu negde i pomognu mu da zapali kesu s odećom. Odbili su, a on je zatim otišao.

Foto: Beta, Pixabay

Tvrdi da je ubistvo isplanirao i počinio lik iz akcione video-igre

Iako mu oni nisu verovali da je zločin zaista i počinio, kad ih je ujutro zatekla vest da je pronađeno telo devojke, zaputili su se u policiju.

Kesu s krvavom odećom i nož kasnije je pak na smetlištu pronašao bračni par koji inače skuplja predmete iz otpada.

Iako se prvo branio ćutanjem, Matej Šustek kasnije je rekao kako ga je dan pre zločina posetio njegov “najbolji prijatelj” Majkl de Santa, lik iz akcione video-igre "Grand Theft Auto" (GTA). On mu je, tvrdi Matej, rekao da Ana planira da ga povredi i da je mora eliminisati”, a De Santa je, prema njegovoj verziji, zločin i isplanirao i počinio.

Pročitajte još: MAJKU TROJE DECE odmah nakon porođaja PREPOLOVIO LIFT

- Kad je došla, De Santa je izvadio nož i nabio ga u njenu levu stranu vrata, rekavši: “Bismele, Alahu akbar”, ili u prevodu “Blagoslovi, Bože veliki”. Ana je počela da beži i on ju je nastavio ubadati kako bi brže iskrvarila i kako ne bi patila. Naslonila se na neku zgradu i tamo je iskrvarila. Zajedno smo je ponovno blagoslovili - rekao je Matej koji je dan nakon zločina otišao s roditeljima u šoping i nakon toga igrao igrice, a oko 17 sati uhapsila ga je policija.

Veštak psihijatar ocenio je, pak, kako ubica ne boluje od duševnog poremećaja, a nije uočena ni psihopatologija pa je zaključio da je sposoban. Preti mu najmanje deset godina zatvora. Suđenje mu počinje 7. septembra.

#Hrvatska

#Nož

#Ubistvo

'