AKTUELNO

Treći osnovni sud u Beogradu ponovo je danas osudio na dve godine i osam meseci zatvora i novčanu globu od 180.000 dinara, nekadašnjeg svedoka saradnika Ljubišu Buhu Čumeta zbog tri krivična dela, među kojima je i prikrivanje kradenog automobila "ferari".

Produžen mu je pritvor u kojem je skoro dve godine.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je Viši sud zimus ukinuo prvu presudu kojom je bio osuđen na istu kaznu i naložio ponavljanje suđenja.

I na ovu, novu presudu, i Buha i tužilaštvo, koje je tražilo pet i po godina zatvora, imaju pravo da ulože žalbe Višem sudu.

Buha je ranije danas pokušao da kraj procesa odloži i otkazivanjem punomoćja svojim advokatima, ali je sa tim zakasnio pošto je sudija već zaključio glavni pretres.

UDARIO PA BACIO ROĐAKU KROZ PROZOR! Horor kod Lajkovca

U ovom slučaju završne reči tužilaštva i odrane održane su još u junu, ali je Buha u više navrata tražio izuzeće sudije i tužioca pa je završnica odlagana do danas.

Buha se tereti da je ugrozio sigurnost pripadnika obezbeđenja njegove supruge - Milana Ljubenovića, zatim zbog prikrivanja krivienog dela, zbog sprečavanja dokazivanja, zbog podstrekavanja vlasnika auto-servisa "Vest" iz Sureina Stevana Petoševića na prikrivanje kupovine kradenog Ferarija prekucavanjem broja šasije motora, kao i da je iz zatvora u Padinskoj skeli pretnjama ugrozio sigurnost bivše supruge.

Ovaj slueaj se odnosi na pretnje koje je tada još zakonitoj supruzi Buha uputio telefonom iz zatvora u Padinskoj skeli gde je slu?io kaznu od godinu dana za raniji napad na Milana Ljubenoviaa.

Za ovo delo je oslobođen od optužbi.

Stevan Petosević je ponovo odlobođen optužbi za prikrivanje krivičnog dela.

Buha se nalazi u pritvoru od novembra 2015. godine.

Ovaj svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Dinčića, poeetkom februara osuđen je u Prvom osnovnom sudu na još 16 meseci zatvora zbog vrešanja tužioca Treaeg osnovnog tužilaštva u sudnici Palate pravde tokom suđenja u slueaju "ferari".

U tom slučaju čeka se odluka Višeg suda po žalbama.

#Ljubiša Buha Čume

#Suđenje

'