AKTUELNO

M. M. (35), koju je juče u Kragujevcu upucao suprug V. M. (40) iz vatrenog oružja u vrat se, kako su naveli iz UKC Kragujevac, nalazi u teškom opštem zdravstvenom stanju.

- U ponedeljak, 16. maja 2022. godine, u našu zdravstvenu ustanovu transportovana je žena M.M. sa teškom telesnom povredom, opasnom po život, nanesenom vatrenim oružjem u lice. U toku dana, obavljena je hitna hirurška intervencija, u kojoj je učestvovao tim hirurga UKC Kragujevac. Pacijentkinja je na lečenju u Jedinici intenzivnog lečenja Službe za anesteziju i reanimatologiju u teškom opštem zdravstvenom stanju, životno ugrožena - naveli su iz UKC Kragujevac.

Inače, prema rečima komšija, ona je radila u Drezdenu i planirala je da odvede muža i decu tamo i došla je da naprave ispraćaj.

- Sve su isplanirali, bili su spremni da se presele. Pozdravili su se sa rodbinom, on je valjda dao i otkaz u firmi u kojoj je radio da bi išao sa njom. Koliko znam, trebalo je danas da odu, znači upucao je dan pred odlazak. Imaju dvoje male dece koja su bila u kući kada je on pucao u nju. Šta se tu desilo, niko ne zna, pričaju da misli da ga ona vara, jer tri godine već živi u Nemačkoj - pričaju komšije.

V. M. (40) sinoć je uhapšen nakon višečasovnih pregovora da izađe iz automobila u kojem se zabarikadirao nakon što je pucao u vrat supruzi M. M. (35).

Takođe, policija je kod osumnjičenog pronašla pištolj, za koji se sumnja da je koristio prilikom izvršenja krivičnog dela, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Bio je opkoljen i prema rečima sagovornika, zabarikadiran u kolima naoružan, bio je miran i nije hteo da se preda, ali je na kraju to učinio.

- Policija nam je rekla da ne izlazimo iz kuća i da zatvorimo prozore. On je u kolima bio naoružan i valjda pretio samoubistvom - rekle su juče komšije za Telegraf.rs.

Nakon pucnjave je, podsetimo, pobegao i bacio mobilni telefon. Ceo grad je bio blokiran i intenzivno se tragalo za njim. Inače, u ovoj kući ranije nije bilo prijava za nasilje.