AKTUELNO

Jutros oko 9.30 iz Dunava na Ada Huji izvučeno je telo muškarca.

Renato Grbić, heroj sa Dunava, koji je na desetine života spasao, rekao je za Telegraf.rs da bi voleo da pronađeno telo u ovoj reci kod Ada Huje pripada Mateju Perišu, zbog njegovih roditelja, da stane agonija i da mogu da održe sahranu.

On kaže da postoje velike šanse da telo ispliva nakon pet meseci, ali da se postavlja pitanje u kakvom je stanju.

- Jeste iznenađenje, ovo je peti mesec potrage. Vadio sam leševe koji su dugo bili u vodi - kaže Grbić i dodaje:

- Sve što više vreme odmiče, manje su šanse. Ali, ako je on dobro je zbog roditelja, da stane agonija, da mogu da ga sahrane.

Renato je još u prvim danima potrage za Matejom rekao da ne postoje šanse da pređe Pančevački most.

- Rekao sa, ukoliko bude telo isplivalo, biće to oko Pančevačkog mosta. Ne može most da pređe, zbog krša, loma i konstrukcija koje dole postoje. Sumnjao sam da može da ide kao Grockoj, Ritopeku, kao što su pričali - rekao je Renato Grbić koji je razgovarao sa Matejevim ocem Nenadom Perišem dok je boravio u Beogradu.

Jutros je, da podsetimo, iz Dunava na Ada Huji pronađeno telo muškarca koje po opisu odgovara nestalom mldom Splićaninu Mateji Perišu. Telo su pronašli mornari a izvukla ga je policija.

DNK Nenada Periša upoređuje se sa DNK pronađenim telom muškarca.

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

- Mora se još uporediti DNK, ali po odeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd - rekao je Nenad Periš

Podsetimo, Mateja je poslednji put viđen u klubu "Gotik" u Beton hali u noći između između 30. i 31. decembra, kada je ostavio svoje drugove i ostavio ih. Od tada je njegov nestanak velika misterija za sve.

Odmah su objavljeni snimci sa nekoliko kamera na kojima se vidi kako Periš trči, zaustavlja taksi, ponovo trči, a potom navodno silazi u reku.

MUP je objavio i rekonstrukciju njegovog kretanja nakon što je izašao iz kluba.

Ono što je izvesno jeste da je Matej izašao iz kluba i počeo da trči uzvodno uz Savu, prema Promenadi. On je bio samo u crnoj majici kratkih rukava i nije se zaustavljao. Postojala je bojazan da ga je neko jurio, međutim, na jednom od snimaka koji se pojavio jasno se vidi da Matej brzo trči ulicom punom ljudi, ali niko mu nije za petama i sve je mirno.

U jednom trenutku Matej se mimoišao s vozilom koje kao da nije ni primetio, a prošao je i između autobusa i ograde, ne obazirući se na opasnost od saobraćaja.

Otac Mateja Periša proveo je u Beogradu dva meseca, nadajući se sve vreme da će njegov sin biti pronađen.

Autor:

#Matej Periš